Στο κόκκινο η Λέσβος- Έκτακτη σύσκεψη και πρόταση από την περιφέρεια Β. Αιγαίου για τοπικό Lockdown;


«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στο νησί της Λέσβου, καθώς καθημερινά εντοπίζονται περίπου 70-80 κρούσματα κορωνοϊού.

Αρκετά είναι και τα κρούσματα που εντοπίζονται σε σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους.

Την ίδια ώρα, μεγάλο εμφανίζεται και το αντιεμβολιαστικό κίνημα στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος.

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα. Έχουν νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι, ενώ έχουν νοσήσει και 3 εκπαιδευτικοί.  Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κορωνοϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο», ανέφερε ο Πανάγος Κουφέλος.

«Υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50—55% στους εμβολιασμούς, ωστόσο με την Όμικρον προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο ανταπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου