ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθη τρομοκράτης του ISIS στην Αθήνα

ΠΗΓΗ MEGA TV

Στη σύλληψη ενός 40χρονου Ιρακινού που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS προχώρησαν σήμερα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ.

Ο 40χρονος Ιρακινός είχε συλληφθεί ξανά και στις 7 Δεκεμβρίου για διακίνηση μεταναστών και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ και μετά από στενη παρακολούθηση βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Ιρακινός είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και πολεμούσε για χρόνια στο πλευρό του ISIS.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε έρθει στη χώρα μας τον Απρίλιο του 2019.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει την έρευνα για τις διασυνδέσεις του στην Ελλάδα, ξεσκονίζονταςν το παρελθόν του και εξετάζοντας ακόμα το ενδεχόμενο να προμήθευε με διαβατήρια μέλη του ISIS και άτομα τα οποία συμμετείχαν στις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους.

Επίσης, εξετάζουν τις διασυνδέσεις του με το άλλο μέλος του ISIS που συνελήφθη μετά από επιχείρηση στα Πατήσια πριν από περίπου τρεις μήνες.