ΒΙΝΤΕΟ: Με «καπέλο» πωλούνται οι μάσκες υψηλής προστασίας- Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για την κερδοσκοπία

ΠΗΓΗ MEGA TV

Άστραψε και βρόντηξε ο Άδωνις Γεωργιάδης για όσους επιχειρούν να αισχροκερδίσουν με τις τιμές στις μάσκες προειδοποιώντας για πολύ αυστηρά πρόστιμα σε 16 σάιτ που έχει εντοπιστεί ότι ανέβασαν απότομα τις τιμές.

Την ώρα που η χρήση της μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική σε όλους τους χώρους κάποιοι επιτήδειοι ανέβασαν κατακόρυφα τις τιμές κυρίως στις μάσκες υψηλής προστασίας με τα ποσοστά κέρδους να εκτοξεύονται.

Κλιμάκια του υπουργείου Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή έκαναν έφοδο σε 16 εταιρίες που μέσω ιντερνετ αύξησαν την τιμή των συγκεκριμένων μασκών περισσότερο από 40% μέσα σε μια νύχτα, από τότε δηλαδή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα μέτρα.

«Έχουμε εντοπίσει 16 sites που έκαναν την παράβαση. Πράγματι αρκετά από αυτά επανήλθαν στην παλιά τους τιμή σχεδόν αμέσως μετά τη συνέντευξή μου. Αυτή τη στιγμή έχουμε στείλει ήδη τις επιστολές για τον έλεγχο γιατί έτσι ξεκινάει ο έλεγχος, να μας προσκομίσουν τα σχετικά παραστατικά. Εμείς σε αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι είχαν αύξηση κόστους, θα επιβάλλουμε τα αναλογούντα πρόστιμα» σημείωσε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι πολίτες πάντως βλέπουν με θετικό μάτι την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.