ΒΙΝΤΕΟ: «Τρέμουμε» την «Όμικρον» - Ανήσυχοι οι ειδικοί από τη διασπορά της μετάλλαξης

ΠΗΓΗ MEGA TV

Τρόμο προκαλεί το ενδεχόμενο της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, με τους γιατρούς να ανησυχούν για το πως θα καταφέρουν να περιθάλψουν τους ασθενείς.

«Έχουμε μπροστά μας το χειρότερο σενάριο από την έναρξη της πανδημίας. Το χειρότερο. Η δυναμική της πανδημίας θα αυξηθεί λόγω της Όμικρον μετάλλαξης», τόνισε, μιλώντας στο MEGA, ο Νάκος Καπραβέλος, διευθυντής Β΄ΜΕΘ Παπανικολάου.

«50 χρονών, 55 χρονών βαριές πνευμονίες με μεγάλη υποξυγοναιμία που θα χρειαστούν διασωλήνωση στο επόμενο διάστημα και τρέμουμε που θα τους βάλουμε αυτούς τους ασθενείς», συμπλήρωσε.

Αν και τα έως τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 54, τόσο τα λύματα στη Θεσσαλονίκη όσο και τα δείγματα του εργαστηρίου Αθηνών, δείχνουν μεγάλη εξάπλωση της μετάλλαξης.

Την ίδια στιγμή, επιστήμονες ελπίζουν ότι ίσως η μετάλλαξη αυτή σημάνει και το τέλος της πανδημίας.

«Φαίνεται να είναι σίγουρα πιο μεταδοτική και αυτό μόνο του σημαίνει πολύ μεγαλύτερη νοσηρότητα και θνητότητα. Αλλά φαίνεται ότι δεν προκαλεί και τόση νοσηρότητα όσο προηγούμενα στελέχη», σημειώνει ο Ηρακλής Τσαγκράκης, καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, διευθυντής ΜΕΘ Αττικόν.

 

Θάνατος από «Ο» & στην Αυστραλία

Ένας 80χρονος άνδρας με υποκείμενα νοσήματα είναι ο πρώτος νεκρός από τη μετάλλαξη Όμικρον στην Αυστραλία.

Η χώρα βλέπει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

 

Στη δίνη ΕΕ & ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, ένα βήμα πριν το κλείσιμο των σχολείων φαίνεται να βρίσκονται αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ λόγω των πολλών κρουσμάτων σε σχολικά συγκροτήματα.

Ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας καταγράφουν οι ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Ιταλία, για 4η συνεχόμενη ημέρα οι νέες μολύνσεις αυξήθηκαν. Η χώρα μέσα σε 24 ώρες κατέγραψε 54.000 κρούσματα με την κυβέρνηση να ανησυχεί για την περεταίρω εξάπλωση του ιού

104.611 μολύνσεις κατέγραψε μέσα στο Σαββατοκύριακο η Γαλλία. Εντός της ημέρας μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα από τον Γάλλο πρόεδρο.