Επιτέλους- Επιλέγεται ο ανάδοχος για την μελέτη του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στο λεκανοπέδιο της Καλλονής


Μετά την Απόφαση ένταξης της Πράξης «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΕ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε ο Δήμος από τις 6/8/2021, βγήκε σήμερα στον αέρα η ανοιχτή διαδικασία για την επιλογή του αναδόχου που θα εκπονήσει τη μελέτη. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι στις 10/2/2022.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αυτή, αφορά στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο λεκανοπέδιο της Καλλονής και θα δώσει αποφασιστική λύση σε ένα μόνιμο ζήτημα της ευρύτερης περιοχής τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης που προκηρύχθηκε ανέρχεται στις 876.125 ευρώ, ενώ το ολοκληρωμένο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας εκτιμάται ότι θα κοστίσει πάνω από 10 εκ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, τόνισε τη σημασία της εκκίνησης των διαδικασιών για το μεγαλόπνοο έργο του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ευχαριστώντας θερμά την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη που το καλοκαίρι ενέταξαν την Πράξη στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης.

 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Στρατής Ζαφείρης υποστήριξε:

«Μετά από κοπιώδη δουλειά, σήμερα είμαστε σε θέση να προκηρύσσουμε την ανάθεση της μελέτης για το πιο επιβαρυμένο κομμάτι, εκείνο της Καλλονής στο ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας. Το αντικείμενο είναι όπως έχουμε ξαναπεί σύνθετο, που υπερβαίνει τις τεχνικές και παραγωγικές δυνατότητες του Δήμου μας και για να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα, συνεργαστήκαμε με εξειδικευμένους επιστήμονες. Θεωρώ ότι με την εκκίνηση αυτού του έργου, η δημοτική μας αρχή βάζει τις βάσεις για την κατασκευή ίσως ενός εκ των πιο σημαντικών έργων του Δήμου μας, ενώ υπάρχει προετοιμασία για να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση και για τις άλλες περιοχές της Δυτικής Λέσβου που χρήζουν παρέμβασης αντιπλημμυρικής προστασίας».