Στηρίζουν Βερρο οι αιρετοί της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την υπόθεση με την παραλία της Σ. Ερεσου


Χωρίς ονόματα οι υπογραφές το γραφείο τύπου του Δήμου Δυτικής Λέσβου απέστειλε στα ΜΜΕ ανακοίνωση στήριξης από τους αιρετούς προς τον Δήμαρχο Ταξιάρχη Βερρο σχετικά με την υπόθεση στην παραλία Αφεντελλι της Σκάλας Ερεσου.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 

Εμείς, τα εκλεγμένα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, δηλώνουμε πως ο σκοπός μας είναι να προασπιζόμαστε τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών. Το πράττουμε με την καθημερινή μας προσπάθεια, ο καθένας από το μετερίζι που του έχει ανατεθεί από τον Δήμαρχο και με τις αποφάσεις μας στις Επιτροπές και το Δημοτικό Συμβούλιο, μελετώντας προσεκτικά τις εισηγήσεις για τα όποια θέματα. Η δουλειά μας είναι αυτή, γι΄ αυτόν το σκοπό μας εξέλεξαν και μας τίμησαν οι δημότες και η πολιτική μας βούληση εκφράζεται μέσα από αυτές τις αποφάσεις. Η δουλειά μας δεν είναι να αγόμαστε και να φερόμαστε από τον καθένα ή την όποια ομάδα με πολιτικούς ή άλλους σκοπούς και προφανώς ούτε να βάλουμε τα κόμματα από την πίσω πόρτα σε μια Αρχή που εκλέχθηκε ακριβώς λόγω του ανεξάρτητου και υπερκομματικού της χαρακτήρα. Επίσης δεν έχουμε σκοπό να μεταφέρουμε ούτε να διαιωνίσουμε τον δημόσιο διάλογο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά να σερνόμαστε πίσω από μεταξύ τους αντικρουόμενες αναρτήσεις. Ή τα έκανε καλά ο Δήμαρχος (και κατ΄επέκταση η Δημοτική Αρχή) ή δεν τα έκανε. Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο. 

Επί του προκειμένου τώρα και όσον αφορά στην παραλία της Ερεσού έχουμε να πούμε τα εξής: η όποια ενημέρωση έχουμε για το θέμα έρχεται από τον κ. Ελευθερίου ο οποίος το γνωρίζει προφανώς καλύτερα από τον καθένα και δική του ήταν και η εισήγηση στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πολιτική απόφαση που πάρθηκε εκεί ήταν ομόφωνη και είναι η εναντίωση του Δημοτικού Συμβουλίου στην δόμηση της παραλίας της Ερεσού. Και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι όλες οι προσπάθειές μας.

Διαφωνίες κατά τη συνεδρίαση υπήρξαν ως προς τον τρόπο διεκδίκησης και τελικά, ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση τόσο του Δημάρχου, όσο και του Γενικού με τον ορισμό δικηγόρου, τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής παρακολούθησης του θέματος κτλ. Προτάσεις όπως η εντολή ανάκλησης της επίμαχης προέγκρισης της ΥΔΟΜ (το γνωστό "εντέλεσθε" δηλαδή) κρίθηκαν ως μη σύννομες και επισφαλείς για την έκβαση της υπόθεσης. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας. 

Η παραίτηση του κ. Ελευθερίου μας λύπησε, μας αιφνιδίασε και την κρίνουμε τουλάχιστον βιαστική αφού η απάντηση της ΥΔΟΜ εστάλη από την Υπηρεσία μόλις 3 ημέρες μετά το έγγραφό του προς αυτή και συγκεκριμένα την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου. 

Ο κ. Γραμματέας παραιτήθηκε την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου (πιθανώς χωρίς να λάβει την απάντηση της ΥΔΟΜ αφού μεσολάβησε και το Σαββατοκύριακο) και σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια του Δήμου για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος. Το οποίο, θυμίζουμε, μετρά δεκαετίες λαθών, παραλείψεων και σκοτεινών σημείων και που το κληρονομήσαμε, δεν το δημιουργήσαμε. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι και ο μόνος που αυτή τη στιγμή κάνει ενέργειες για το θέμα της παραλίας Ερεσού σε νομική βάση. Και συγκεκριμένα προσφεύγοντας στο ΣΥΠΟΘΑ, ενέργεια που επικρότησε και ο πρώην Υπουργός κ. Φάμελος, ο οποίος επισκέφτηκε μάλιστα το νησί και την παραλία της Ερεσού τις προηγούμενες ημέρες. 

Κατανοούμε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια κομματικής και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από συγκεκριμένους χώρους αλλά αυτό δείχνει το ποιόν άλλων ανθρώπων, όχι το δικό μας. Εμείς θα συνεχίσουμε στηρίζοντας τον Δήμαρχο, το έργο του και το έργο μας και για το οποίο η ανατροφοδότηση από τους Δημότες μας είναι ιδιαιτέρως θετική. Η επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου μας θα γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία και είναι προνόμιο και καθήκον του Δημάρχου. 

Το κενό που αφήνει ο φίλος Άρης είναι δυσαναπλήρωτο αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε η παραίτησή του και κυρίως η άμεση δημοσιοποίησή της δεν άφησε περιθώρια διαλόγου. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι κι αν σκεφθεί και τον ευχαριστούμε για τη συνεργασία όπως και για τις προσπάθειές του για το σπάσιμο του ενιαίου Δήμου Λέσβου.