ΒΙΝΤΕΟ | Όλα τα τεκταινόμενα της πρώτης ημέρας επίσκεψης του Παπά στην Αθήνα


Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος μετά την επίσκεψή του στην Κύπρο έφτασε στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πάπας είχε σήμερα συναντήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια, ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ για αργότερα σήμερα προγραμματίζεται να έχει συναντήσεις με επισκόπους, κληρικούς και άλλα μέλη της καθολικής εκκλησίας στην Ελλάδα.

Αύριο Κυριακή, ο Πάπας προγραμματίζεται μεταξύ άλλων να μεταβεί στη Μυτιλήνη, όπου θα επισκεφτεί Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων. Η επίσκεψη στην Ελλάδα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, το πρωί της οποίας ο Πάπας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών.

Στο επίκεντρο των μέχρι τώρα επαφών και των σημερινών παρεμβάσεών του βρέθηκαν μεταξύ άλλων το μεταναστευτικό - προσφυγικό, η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, η «υποχώρηση της δημοκρατίας» κ.ά.