"Ανεπιθύμητος για το νησί ο Πάπας..."



Επιστολή από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Μυτιλήνης Εριφύλη Γιαννακά και Παναγιώτη Βαλεση.

Την Κυριακή 5/12/2021 έρχεται ο Πάπας Φραγκίσκος στην Μυτιλήνη για δεύτερη φορά μετά τον Απρίλιο του 2016.

Τον συνοδεύουν 77 δημοσιογράφοι, ενώ άλλοι 200 από 19 χώρες έχουν λάβει διαπίστευση για να καλύψουν το γεγονός, με κυρίαρχο θέμα της ατζέντας του, το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ επίσκεψη στη Λέσβο θα είναι στο Κέντρο Υποδοχής στον Καρά Τεπέ, όπου θα απευθύνει ομιλία και θα τελέσει την προσευχή “Angelus”.

Φυσικά θα τον συνοδεύει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ανώτατοι πολιτιακοί παράγοντες.

Θα ήμασταν ευτυχείς αν επισκεπτόταν την Λέσβο ολόκληρη ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας, ως ένα ορθόδοξο, χριστιανικό νησί με τεράστια θρησκευτική παράδοση και πλήθος Αγίων που μαρτύρησαν για την Πίστη τους, τιμώντας μαζί μ' αυτούς και τους κατοίκους της Λέσβου ολόκληρης για ό,τι πρόσφεραν μέχρι τώρα, εισπράττοντας τα ακριβώς αντίθετα.

Αλληλεγγύη και συμπόνεια έδωσαν και εισέπραξαν καταστροφή των περιουσιών τους, αύξηση της εγκληματικότητας, επέλαση κάθε λογής ΜΚΟ, διάλυση του τουρισμού, καταστροφή της οικονομικής ζωής του τόπου και άλλα. Ενώ παράλληλα κάποιοι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ πλουτίζουν, σε βάρος του συνόλου της Λεσβιακής κοινωνίας.

Και τώρα επιχειρείται να ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ πλέον και “επίσημα” η Λέσβος όχι απλώς ως προσφυγονήσι, αλλά με την παράλληλη δημιουργία των Υπερδομών, ως ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ στα διάφορα “πρότζεκτ” που έχουν έτοιμα και πλασσάρουν σιγά σιγά κάθε λογής ΜΗΤΑΡΑΚΗΔΕΣ, πάντα για το καλό μας!

ΑΠΑΤΑΣΘΕ κύριοι...ο Λεσβιακός λαός έχει και ΜΝΗΜΗ και ΛΟΓΙΚΗ και πολλά άλλα που εσείς έχετε απωλέσει προ πολλού, αν ποτέ τα είχατε...Και πάνω απ' όλα έχει σε μεγάλο βαθμό την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, βαθειά ριζωμένη μέσα του.

Ως Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μυτιλήνης λοιπόν, και ως το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι για εμάς, για τους λόγους που προαναφέραμε και μόνο, ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.

Καλούμε δε τον Δήμαρχο, Περιφερειάρχη, Βουλευτές, Ιεράρχες, να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ταξίδι αυτό και τους λόγους για τους οποίους γίνεται.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΕΣΗΣ

ΕΡΙΦΥΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑ