Στον Αδωνι Γεωργιάδη Βαγγέλης Μυρσινιάς και Παναγιώτης Τατάκης από το επιμελητήριο Λέσβου


Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς και ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Τατάκης, επισκέφτηκαν τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λέσβου, Χαράλαμπου Αθανασίου. Παρών κατά την συνάντηση ήταν και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Συζητήθηκαν θέματα για την ανάπτυξη του Βορείου Αιγαίου, και συγκεκριμένα, η εύρεση τρόπων που θα ικανοποιηθούν οι αιτήσεις θεραπείας που αφορούν την μη προσκόμιση δικαιολογητικών στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη νόσο COVID-19», η αύξηση του προϋπολογισμού των Προγραμμάτων της Περιφέρειας που είναι ακόμη ανοιχτή η διαδικασία των αιτήσεων, η επαναπροκήρυξη του προγράμματος που ανέστειλε πρόσφατα η Περιφέρεια κ.α.

Κατά την συνάντηση, τέθηκαν και άλλα αναπτυξιακά θέμα για το Βόρειο Αιγαίου, όπως το ειδικό αναπτυξιακό, το οποίο μέσα από το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου, κατά τον Υπουργό, μπορεί να έχει ειδική στήριξη. 

Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει πολιτική βούληση ώστε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός που αφορά την επιχειρηματικότητα στο Βόρειο Αιγαίο, και συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να υπάρξει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Υπουργείου και Επιμελητηρίου, έτσι ώστε μέσα από στενή συνεργασία να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την έκβαση της συνάντησής τους με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας.