Στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής ο σύλλογος εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ»


Στις 22/12/21 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη και του Γενικού Διευθυντή κ Μιχαλακέλη. Τον Σύλλογο ΑΣΠΙΔΑ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Ν. Γιαννάκας και ο Γραμματέας κ. Φ. Κουλουμαριέτος, την Ομοσπονδία ο Πρόεδρος κ. Ν. Μπουλμπούλης και το Εργατικό Κέντρο ο Γ.Γραματέας κ. Χ. Ντινέλης. 

Συζητήθηκαν τα αιτήματα που είχαν κατατεθεί από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Λέσβου, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, το Συνδικάτο Οικοδόμων & Εργαζομένων, το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτιστικών & Τουριστικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Επαγγελματιών Υπαλλήλων Οδηγών & Εισπρακτόρων, το Σωματείο Αρτοποιών, το Σύλλογο Υδραυλικών, το Εμπορικό Σύλλογο, το Σύλλογο Αργυροχρυσοχόων & Ωρολογοποιών, τον Αγροτικό Σύλλογο Λ. Θερμής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μυτιλήνης, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το ΠαλλεσβιακόΕργ/κο Κέντρο, το Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης και το Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μανταμάδου.

Συζητήθηκαν τα αιτήματα και ιδιαίτερα τα προβλήματα με τις αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα, στην ενέργεια, στα καύσιμα και στις μεταφορές. Μεταφέραμε την ανάγκη για διαφορετική πολιτική για τους νήσους μας, λόγω των πολυετών προβλημάτων του νησιού, καθώς και την αποζημίωση για όλη αυτή την ζημία.

Ο κ. Κουτουλάκης μας ενημέρωσε ότι εντός του Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες τα ποσά που δικαιούνται από το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Επιβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια για την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου που είναι ένα από τα κύρια αιτήματα όλων στο νησί, καθώς και την προσπάθεια για μία σταθερή ακτοπλοϊκή γραμμή με την Θεσσαλονίκη εντός του 2021.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ελπίζουμε να φέρει κάποια αποτελέσματα. Ο Σύλλογος Εστίασης ΑΣΠΙΔΑ κατέθεσε και έρευνες, μελέτες και δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για τον κλάδο της Εστίασης.