ΒΙΝΤΕΟ | «Καμπανάκι» γυναικολόγων για την αναγκαιότητα εμβολιασμού των εγκύων

ΠΗΓΗ MEGA TV

Συνολικά 27 ανεμβολίαστες έγκυες εισήχθησαν σε νοσοκομείο μέσα σε ένα μήνα και οι 7 διασωληνώθηκαν, με τους αριθμούς να προκαλούν μεγάλη ανησυχία διότι παρατηρείται ραγδαία αύξηση.

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν ανεμβολίαστες έγκυες που νοσηλεύονται με σοβαρότατες επιπλοκές εξ αιτίας του κορωνοϊού. Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά έχουν αυξηθεί δραματικά.

Στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε ένα μήνα εισήχθησαν στο νοσοκομείο 27 έγκυες με covid, από τις οποίες επτά χρειάστηκε να διασωληνωθούν.

 

Μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές εγκύων

Αυτές τις ημέρες, στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται με κορωνοϊό εννέα λεχώνες. Καμία δεν έχει εμβολιαστεί. Τα μωρά ήρθαν στον κόσμο, πρόωρα, με καισαρική. Τρεις μητέρες είναι διασωληνωμένες.

Οι άλλες έξι βρίσκονται σε απλές κλίνες, ενώ νοσηλεύονται και τέσσερα νεογνά, το ένα σε σοβαρή κατάσταση.

Το μεσημέρι, πήρε εξιτήριο μητέρα 31 ετών, που νοσηλευόταν με κορωνοϊό. Μάλιστα η υγεία της είχε εμφανίσει επιπλοκές και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και βγηκε από το νοσοκομείο, δύο εβδομάδες μετά τον ερχομό του παιδιού της.

 

«Αναγκαίος ο εμβολιασμός»

Την ώρα που πληθαίνουν οι νοσηλείες ανεμβολίαστων εγκύων, οι γυναικολόγοι εξηγούν ότι ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο ασφαλής αλλά και απαραίτητος για το έμβρυο και τη μητέρα.

Τέλος, αίσιο τέλος είχε ο τοκετός μιας νεαρης γυναίκας με κορωνοϊό στην Πάτρα, η οποία έφερε στον κόσμο με καισαρική ένα υγιέστατο αγοράκι.