ΒΙΝΤΕΟ: Νέα πρόκληση Ακάρ - «Μπορούμε να βγούμε κολυμπώντας στο Καστελλόριζο»

ΠΗΓΗ MEGA TV

«Φτάνουμε στο Καστελλόριζο κολυμπώντας» ήταν η σημερινή απειλή του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος βράβευσε το διοικητή της Στρατιάς Αιγαίου.

Με την Τουρκική Στρατιά Αιγαίου να έχει κάνει κουρελόχαρτο το μορατόριουμ για τη μη τέλεση στρατιωτικών ασκήσεων την περίοδο εθνικών και θρησκευτικών εορτών, με αποβατικές ασκήσεις, ο Χουλουσί Ακάρ βράβευσε τον διοικητή της απειλώντας και κομπάζοντας πως ακόμα και δόκιμοι στον τουρκικό στρατό μπορούν να βγουν ακόμα και κολυμπώντας στο Καστελλόριζο.

«Υπάρχει το νησί Μέις (Καστελλόριζο), 1.950 μέτρα από την Τουρκία. Το κολυμβητικό επίπεδο του μαθητή της Στρατιωτικής Ακαδημίας είναι 2.000 μέτρα», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Η επιθετική ρητορική εκ μέρους της Άγκυρας και η παραβατική της συμπεριφορά δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

«Δεν είμαι αισιόδοξος, με βάση τη σημερινά δεδομένα, για βελτίωση στη στάση της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας, αν και πραγματικά θα ευχόμουν να διαψευστώ», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις επαγρυπνούν ακόμα και αυτές τις γιορτινές ημέρες. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, εχτές και σήμερα βρίσκεται σε Ρόδο και Καστελλόριζο, ενώ ο Α/ΓΕΕΘΑ επιθεώρησε μονάδες σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο 6ος στόλος των ΗΠΑ έχει σταθμεύσει πανίσχυρα αντιτορπιλικά του σε Κύπρο και Ακσάζ, ενώ στην περιοχή κατευθύνεται το αεροπλανοφόρο Χάρυ Τρούμαν καθώς η Άγκυρα έχει εκφράσει απειλές για το τεμάχιο 5 της Κυπριακής ΑΟΖ.