ΒΙΝΤΕΟ: Ναυάγιο με μετανάστες βορειοδυτικά της Πάρου – 16 νεκροί, ανάμεσά τους ένα βρέφος ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός

ΠΗΓΗ MEGA TV

Τουλάχιστον 16 νεκροί ανάμεσα τους και ένα βρέφος και 63 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του νέου ναυαγίου που σημειώθηκε αργά χθες το απόγευμα βορειοδυτικά της Πάρου, κοντά στη βραχονησίδα Μέρμηγκας.

Ιστιοφόρο σκάφος που είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια και στο οποίο επέβαιναν, 80 περίπου μετανάστες αναποδογύρισε υπό αδιευκρίνιστη αιτία. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή καλές.

Άμεσα ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων και σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα.

Ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, αεροσκάφος C-130 αλλά και παραπλέοντα σκάφη έστησαν ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης που συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα.

Κατάφεραν να βγάλουν σώους 63 μετανάστες. 16 άτομα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα νεκρά. Ανάμεσά τους και ένα βρέφος.

Οι διασωθέντες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, παγωμένοι, ταλαιπωρημένοι, βρεγμένοι και εξουθενωμένοι από τη μάχη με τα κύματα, δέχτηκαν αμέσως κουβέρτες και ζεστά ροφήματα στο λιμάνι της Πάρου.

Κάποιοι μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας και άλλοι στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Δύτες του λιμενικού συνεχίζουν τις έρευνες για εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων.

 

Τρία ναυάγια με μετανάστες μέσα στην εβδομάδα

Το πολύνεκρο ναυάγιο βόρεια της Πάρου είναι το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο τις τελευταίες τρεις ημέρες και στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία.

Το βράδυ της Τρίτης ανοιχτά της Φολεγάνδρου, βυθίστηκε λέμβος που επέβαιναν πρόσφυγες. Διασώθηκαν 13 άτομα, εντοπίστηκαν 3 νεκροί άνδρες, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται άγνωστος αριθμός επιβαινόντων από τη λέμβο.

Την Πέμπτη ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε και στη συνέχεια βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή των Αντικυθήρων με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο και 90 να διασωθούν.

Σε όλα τα περιστατικά τα σκάφη είχαν αναχωρήσει από τις τουρκικές ακτές με προορισμό την Ιταλία.