Ετοιμάζονται για ¨μετωπική σύγκρουση¨ σε Χίο και Λέσβο λόγω μεταναστευτικού

Για νέο γύρο σκληρής αντιπαράθεσης, όπως συνέβη και τον Φεβρουάριο του 2020, ετοιμάζονται οι κάτοικοι σε Χίο και Λέσβο, λόγω της έναρξης εργασιών για την κατασκευή υπερ-δομών για παράνομους μετανάστες – πρόσφυγες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Χίο, η εταιρία που ανέλαβε το έργο κατασκευής (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) αρχίζει άμεσα εργασίες στην περιοχή Θόλους Χίου, από την ερχόμενη Τρίτη 4 Ιανουαρίου, στις οποίες εργασίες θα παρίσταται και η αρχαιολογία για την σχετική επίβλεψη των εκσκαφών.

(Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πήρε τα έργα σε Χίο, Λέσβο καθώς και την αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας Έβρου.)


Από την πλευρά των κατοίκων του νησιού, έχει ανακοινωθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα (με τηλεδιάσκεψη)και με πρόταση για δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχίζοντας με τη διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία της πόλης της Χίου.

Ο Δήμαρχος ωστόσο, σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων, εμφανίζεται ιδιαίτερα διαλλακτικός. Όπως καταγγέλλουν μάλιστα, αρνείται να περιφράξει την έκταση που έχει οριοθετηθεί για την κατασκευή της υπερ-δομής, παρά το γεγονός ότι αυτή η έκταση είναι ιδιωτική και ανήκει στο Δήμο της Χίου, ως ιδιοκτησία των σχολείων.

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και οι κάτοικοι στη Λέσβο, για την νέα υπερ-δομή που θα κατασκευαστεί στη Βάστρια, έργο αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει και οι πρώτες αφίσες στα δύο νησιά.


Κείμενο: Βάιος Σύρρος