Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής η επίσημη πρεμιέρα της «Σμύρνη μου αγαπημένη»- Παρων και ο Μουτζούρης


Πρεμιέρα έκανε χθες, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου παραβρέθηκαν όλοι οι πρωταγωνιστές της ταινίας, αλλά και πολλοί καλεσμένοι.

Συγκίνηση, υπερηφάνεια και έντονα συναισθήματα κυριάρχησαν στον χώρο και πολλοί δεν έκρυψαν τα δάκρυα τους. Όλοι ήταν εντυπωσιασμένοι από την ταινία και δεν παρέλειψαν να εκφράσουν αυτόν τον ενθουσιασμό

Στην επίσημη πρεμιέρα παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μαζί με την σύζυγο του Δήμητρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου χρηματοδότησε την παραγωγή της ταινίας καθώς μπορεί να αποτελέσει μεγάλη διαφήμιση για το Βόρειο Αιγαίο

Πρώτα απ’ όλα, αξίζει να επισημάνουμε ότι η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» είναι μία δραματική ιστορική ταινία που βασίζεται στο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση. Ένα φιλμ υψηλών προδιαγραφών με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς σόουμπιζ. Είναι ίσως από τις μεγαλύτερες και πολυαναμενόμενες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που κυκλοφόρησαν φέτος. Η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου.


Παρούσα φυσικά ήταν η Μιμή Ντενίση, η οποία δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό και την περηφάνια της για την ταινία, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις δυσκολίες των γυρισμάτων. «Αισθάνομαι περήφανη που καταφέραμε να την ολοκληρώσουμε, γιατί πιο στραβές συνθήκες δεν υπήρχαν. Το καλοκαίρι με τον κορονοϊό, με τις πυρκαγιές, με 40 βαθμούς, ήταν όλα υπό πίεση, αλλά νομίζω το θέμα αυτό είναι πολύ ανώτερο από εμάς τους ίδιους, είναι πολλές οι ψυχές των ανθρώπων που αισθάνονται αδικαίωτες από αυτό που έγινε. Έχει μία προστασία αυτό το έργο, σα να έχει κάρμα», ενώ για τις αρνητικές κριτικές σχολίασε: «Δεν με ενοχλούν ποτέ τα σχόλια κι οι αρνητικές κριτικές, αρκεί να ξέρω ότι δεν είναι για κάποιο λόγο συμφεροντολογικό ή κακίας».

Στην πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη», καλεσμένη ήταν φυσικά η Άντζελα Γκερέκου, η οποία τόνισε ότι είναι μία «εξαιρετική ταινία, εξαιρετική παραγωγή» και δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. «Μας κράτησε ζωντανές τις μνήμες μας κι αυτός είναι ο στόχος: να θυμόμαστε».


Από την άλλη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δεν έβρισκε λόγια να χαρακτηρίσει την ταινία. «Είναι κάποιες στιγμές που τα λόγια είναι πολύ φτωχά. Συγκινήθηκα πολύ. Είναι μία ταινία, μία υπερπαραγωγή, η οποία στέκεται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου». Παρομοίως, ο Μανούσος Μανουσάκης χαρακτήρισε την ταινία συγκλονιστική κι η Αναστασία Παντούση, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ανέφερε ότι ο σκηνοθέτης της είπε ότι είναι πολύ περήφανος για εκείνη.

 

Οι πρωταγωνιστές μιλούν για την ταινία

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη» έδωσαν το παρόν στην πρεμιέρα και έκαναν τα δικά τους σχόλια. Ο Κρατερός Κατσούλης σχολίασε ότι εκείνος άρχισε να κλαίει από την έναρξη της ταινίας. «Είμαστε όλοι βαθιά συγκινημένοι, σχεδόν δεν μπορούμε να εκφραστούμε πολύ εύκολα», συμπλήρωσε. Τα ίδια συναισθήματα είχε κι ο Λεωνίδας Κακούρης, ο οποίος ήταν αγκαλιά με τον Μπουράκ Χακί και ανέφερε ότι είναι όλοι «συγκινημένοι, ταραγμένοι και χαρούμενοι». «Είμαι πολύ περήφανος που συμμετέχω στην ταινία κι είμαι τόσο χαρούμενος που γνώρισα έναν τέτοιον άνθρωπο», είπε ο Μπουράκ Χακί κι έδειξε τον συμπρωταγωνιστή του.

Ο μοναδικός Γιάννης Βογιατζής μίλησε στην κάμερα επίσης για την εμπειρία του κι επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «νιώθει πως ξαναβαφτίστηκε τον ελληνικό κινηματογράφο». Η Κατερίνα Γερονικολού επεσήμανε: «θα μιλάτε όλοι για την ταινία μόλις τη δείτε, δεν το λέω με έπαρση, το λέω με περηφάνια». Δίπλα της ήταν ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο οποίος μόνο περήφανος θα μπορούσε να αισθάνεται για τη σύντροφό του, μιλώντας για εκείνη με τα καλύτερα λόγια.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν επίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, η Ναταλία Δραγούμη, ο Μελέτη Ηλίας και πολλοί ακόμη, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ταινία.