Σχόλιο: Τελικά ποιός ελέγχει τους νοσούντες με κορονοϊο;



Σχόλιο....

Χτες τελευταία ημέρα με μουσική στην εστίαση γινόταν χαμός από κόσμο σχεδόν σε όλα τα μπάρ της Λέσβου μέχρι τα ξημερώματα.

Τα καταστήματα γέμισαν ασφυκτικά φυσικά χωρίς αποστάσεις και μάσκες.

Αυτό που μας προξενεί εντύπωση και μας φόβισε κιόλας είναι ότι με μια ματιά στα social media νεαρών συμπολιτών μας και σύμφωνα με καταγγελίες που λάβαμε είδαμε πως αρκετοί νεαροί που νοσούν με κορονοϊο αποφάσισαν να βγουν έξω για την τελευταία διασκέδαση της χρονιάς αδιαφορώντας για τους γύρω τους.

Σε σχόλιο νεαρής επίσης διαβάσαμε μια σοβαρή καταγγελία. Η νεαρή καταγγέλει σε σχόλιο της χωρίς να ξέρουμε αν αληθεύει, πως σε κεντρικό καφέ μπαρ της Μυτιλήνης δουλεύουν άτομα πού νοσούν από κορονοϊο μετά από υπόδειξη του αφεντικού τους ώστε να μην μπουν σε αναστολή και φυσικά κλείσει και το μπαρ μέρες που είναι για απολύμανση, τέστ κτλ....

Τελικά ποιός ελέγχει τους νοσούντες;

Απ όσο ξέρουμε από άτομα που νοσησαν η αστυνομία τους τηλεφωνεί μια φορά την ημέρα που θα βγει θετικό το τέστ, όπου τους δίνει οδηγίες καραντίνας και ακόμα μια φορά στο τέλος της καραντίνας όπου τούς δίνει το ελεύθερο να βγουν και πάλι έξω...

Στο διάστημα αυτό σύμφωνα με πληροφορίες κανένας έλεγχος από κανένα, και επειδή δυστυχώς έχουμε πολλά ανεύθυνα άτομα που βγαίνουν έξω διασπείρεται ο κορονοϊος.

Μήπως θα πρέπει οι αρχές να φροντίσουν να γίνεται περισσότερος έλεγχος στους νοσούντες;

Έτσι όπως πάμε στο τέλος θα κολλήσουμε όλοι με την ανευθυνότητα μερικών με ότι αυτό συνεπάγεται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, ηλικιωμένους κτλ..