Σε «Κυψέλη» και Σκάλα Ερεσου ο Γιάννης Μπουρνους


Ο Γιάννης Μπουρνούς στη Σκάλα Ερεσού: Η Ερεσός χρειάζεται βιώσιμες επενδύσεις και υποδομές.-Όχι σκανδαλώδες κλείσιμο της παραλίας της.

Στη Σκάλα Ερεσού βρέθηκε την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή της Ν.Ε. Λέσβου, Σταύρο Καραβασίλη και στελέχη του Κόμματος.

Ο Γιάννης Μπουρνούς επισκέφτηκε το μπλόκο των κατοίκων της Ερεσού στο Αφεντέλι, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ερεσού και δεκάδες μέλη της "Πρωτοβουλίας Ερεσού", που έχουν οργανώσει την περιφρούρηση της παραλίας, ώστε να αποτραπεί η σκανδαλώδης οικοδόμηση τουριστικής μονάδας από ιδιώτη κυριολεκτικά πάνω στην άμμο.

Μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:

"Στο Αφεντέλι συνάντησα πρόσωπα καθαρά και αποφασισμένα. Νεότερους και παλιότερους, ανθρώπους που υπηρετούν από κοινού το τοπικό κοινωνικό συμφέρον μέσα από τον αγώνα που δίνουν.

Για μας είναι ξεκάθαρο, ότι η Σκάλα Ερεσού χρειάζεται επενδύσεις στον τουρισμό. Για παράδειγμα χρειάζεται οργανωμένο κάμπινγκ, ως προορισμός που προσελκύει πολύ νεανικό τουρισμό. Χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αλλά ταυτόχρονα χρειάζονται και περισσότερες και καλύτερες κλίνες, ώστε να μπορέσει να "σηκώσει" την τουριστική της κίνηση και να την αυξήσει.

Το σίγουρο, όμως, και πασιφανές για όποιον επισκεφθεί το Αφεντέλι, είναι ότι η συγκεκριμένη επένδυση είναι κατά της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης που χρειάζεται η Σκάλα Ερεσού. Γιατί η παραλία της Ερεσού είναι διεθνώς γνωστή και αναδεικνύει τη Λέσβο παγκοσμίως, ακριβώς λόγω του ανοιχτού και ελεύθερου χαρακτήρα της, που ευτυχώς έχει διαφυλαχτεί μέχρι σήμερα. Και τον οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, απέναντι σε οποιεσδήποτε βλέψεις για παραβίασή του.

Δηλώνουμε ανοιχτά και σε όλους τους τόνους, ότι στηρίζουμε τον αγώνα των Ερεσιωτών και, όπως δεσμευτήκαμε στη συζήτηση μαζί τους στο Αφεντέλι, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να είναι αυτός ο αγώνας νικηφόρος".


Ο Γιάννης Μπουρνούς στην "Κυψέλη"

Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α. «ΚΥΨΕΛΗ», επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς μαζί με κλιμάκιο της "Αλληλεγγύης για Όλους" και μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λέσβου.

Ο Γιάννης Μπουρνούς και η "Αλληλεγγύη για Όλους" παρέδωσαν στην Πρόεδρο του ΔΣ της Κυψέλης, κ. Βάνα Αλατερού και το προσωπικό του Κέντρου, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρίες.

"Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να ξαναβρεθούμε με αγαπημένα πρόσωπα, με τους συμπολίτες μας - μικρούς και μεγάλους- που ωφελούνται από την ύπαρξη και την πολύτιμη δουλειά της Κυψέλης. Να μοιράσουμε δώρα και είδη πρώτης ανάγκης  και να εισπράξουμε την πιο άδολη ευγνωμοσύνη.  

Στηρίζουμε με προσήλωση το έργο της Κυψέλης και όλων των δομών και συλλόγων που μάχονται, κόντρα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, για τη ζωή και την αξιοπρέπεια των πολιτών με αναπηρίες. Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την υλοποίηση του μεγάλου στόχου της Κυψέλης για την διαμόρφωση και λειτουργία της πρώτης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) στη Λέσβο. Είναι πραγματικά ντροπή που στο νησί μας, την έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δεν λειτουργεί καμία ΣΥΔ μέχρι σήμερα. Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο φορέα, σύλλογο και πολίτη να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια", δήλωσε μετά την επίσκεψη ο Γιάννης Μπουρνούς.