ΒΙΝΤΕΟ: Έκτακτη Σύνοδος ευρωπαίων υπουργών Υγείας για χορήγηση της τρίτης δόσης

ΠΗΓΗ MEGA TV

Έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη οι Ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, τον συντονισμό της χορήγησης της τρίτης δόσης σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και παράλληλα να αποφευχθεί χάος στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μέσα στην ΕΕ.

Στο τραπέζι της συνάντησης είναι η πρόταση να ξεκινήσουν όλα τα κράτη να χορηγούν την τρίτη δόση ώστε να προστατευτεί ο πληθυσμός όσο το δυνατόν περισσότερο από τη νέα μετάλλαξη Όμικρον.

Οι Βρυξέλλες τάσσονται υπέρ της χορήγησης της τρίτης δόσης το συντομότερο, καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνη είναι η νέα μετάλλαξη.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με πρόταση της Κομισιόν, στο πιστοποιητικό Covid θα μπει σύντομα και η τρίτη δόση η οποία θα πρέπει να έχει γίνει εντός 9 μηνών από τη δεύτερη και μόνο τότε θα είναι έγκυρο το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για ταξίδια εντός της Ευρώπης.

Όλα αυτά στην σκιά των νέων ταξιδιωτικών περιορισμών που εξετάζουν κάποιες χώρες, ήδη η Πορτογαλία απαιτεί PCR test ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει.

Δεν είμαστε μακριά από το ενδεχόμενο οι επαρκώς εμβολιασμένες χώρες να επιβάλουν πρόσθετους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ακόμη και στους εμβολιασμένους που προέρχονται από χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.