BINTEO | Κορωνοϊός – Κατηγορηματικό «όχι» σε lockdown λέει η κυβέρνηση

ΠΗΓΗ MEGA TV

Το ένα μετά το άλλο τα μέλη της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι από τις 3 Ιανουαρίου έρχονται νέα μέτρα, αποκλείοντας όμως το γενικό lockdown.

«Μέτρα όπως αυτά που αναφέρατε προφανώς είναι στο τραπέζι. Γενικό lockdown δεν γνωρίζω να θέλει κανείς στην κυβέρνηση, ούτε γνωρίζω κάποιο κόμμα να το θέλει», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε άμεσα επέκταση της τηλεργασίας και αποδοκίμασε τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε σύσκεψη με επιστήμονες μεταξύ των οποίων ήταν η Αθηνά Λινού και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, το μόνο που δεν είναι σοβαρό δυστυχώς είναι η κυβέρνηση. Σε όλη την Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός για τις γιορτές ενόψει της μετάλλαξης ‘Ο’, αλλά δυστυχώς στη χώρα μας συνεχίζονται από τη μία η αδράνεια από την άλλη οι εγκληματικές παλινωδίες που διαλύουν και τα τελευταία ψήγματα εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος και την κυβέρνηση».

 

Πανδημία & εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας με κάθε ευκαιρία ζητά εκλογές.

«Σήμερα πια το μεγάλο ζήτημα δεν είναι αν η χώρα μπορεί να αντέξει εκλογές εν μέσω πανδημίας, αλλά αν η χώρα πια θα μπορεί να αντέξει, για πολύ ακόμα, μια κυνική κυβέρνηση κι ένας ένοχος πρωθυπουργός να διαχειρίζεται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή».

«Επιλέγουμε να μην τον παρακολουθήσουμε στις υπαρξιακές του ανησυχίες μιας και μοναδική του έγνοια είναι να διασώσει τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Εμείς δεν σας ζητάμε εκλογές με 100 νεκρούς την ημέρα. Σας ζητάμε να σκεφτείτε υπεύθυνα», δήλωσε το ΚΙΝΑΛ.

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας λένε από το Μέγαρο Μαξίμου.