510.000€.. με υπογραφή Αυγενακη για την πλήρη ανακαίνιση του δημοτικού σταδίου Καλλονής


Με την επίσκεψή του στη Λέσβο, ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 8ης Δεκέμβρη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επισφράγισε και την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του Σταδίου «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής, συνυπογράφοντας με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο που χρηματοδοτεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι προϋπολογισμού 510.000 ευρώ και προβλέπει αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα του γηπέδου και ανακαίνιση όλων των βοηθητικών χώρων του Σταδίου. Μάλιστα ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο «Κώστας Κεντέρης» από το Δήμαρχο, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, παρουσία του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Στρατή Γελαγώτη, του Εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Αθλητισμού Στρατή Αλεξίου και του Αντιπροέδρου της ΕΠΣ Λέσβου Γιώργου Καραθανάση.


Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, παρουσία πλέον και του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού Παναγιώτη Χριστόφα και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Ιορδάνη Ιορδάνου, συνυπέγραψε με τον Υφυπουργό τη Σύμβαση.

Στη δήλωσή του μετά την υπογραφή, ο Ταξιάρχης Βέρρος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό για την παρουσία του στο νησί –μεταξύ άλλων και τιμώντας την 8η Δεκέμβρη- όπως και τους παρισταμένους κ.κ. Αθανασίου, Μουτζούρη και Χριστόφα, τόνισε:

«Σήμερα ολοκληρώνουμε την πρώτη μας συνεργασία μαζί σας όπως και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με την αντικατάσταση του τάπητα στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» και τη διαμόρφωση όλων των βοηθητικών χώρων του γηπέδου.

Ο Δήμος μας, πέραν του Σταδίου Καλλονής, έχει προχωρήσει σε μία ευρεία παρέμβαση στους αθλητικούς χώρους με την αρωγή και τη συμπαράσταση της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη και αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται  νέοι αγωνιστικοί χώροι σε τρία αθλητικά γήπεδα στον Δήμο μας. Στην Σκάλα Καλλονής, στην Ανεμώτια και στα Παράκοιλα, ενώ έχει δημοπρατηθεί ήδη η κατασκευή του γηπέδου Άγρας, η ανακατασκευή του Σταδίου Πολιχνίτου και η κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στη Συκαμιά. Παράλληλα σαν δήμος έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη του μεγαλύτερου και εμβληματικού έργου μας για τον αθλητισμό, με προϋπολογισμό 8 εκ. ευρώ, για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στην Καλλονή, έχοντας τη δέσμευση χρηματοδότησης από τον κ. Πέτσα. Κύριε Υπουργέ ευχαριστούμε που είστε μαζί μας και εύχομαι πέραν της υπογραφής για το έργο στο «Κώστας Κεντέρης», να μας βοηθήσετε και στις νέες προτάσεις που έχουμε έτοιμες για να σας καταθέσουμε».


Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, είπε:

«Σήμερα είμαστε εδώ για να υπογράψουμε τη σύμβαση του έργου για το στάδιο «Κώστας Κεντέρης» και εύχομαι να κατασκευαστεί ταχύτατα, όπως ταχύτατα ολοκλήρωσε ο Δήμος σας τις μελέτες. Μιλάμε για ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό που θα στηρίξει την σχολική κοινότητα που βρίσκεται γύρω από το Στάδιο και λόγω του σημείου του, στο κέντρο του νησιού και όλη την αθλητική οικογένεια του νησιού. Η δημοτική αρχή εδώ, φαίνεται ότι το παλεύει και το αποδεικνύει, γιατί υπάρχουν πολλές περιπτώσεις δήμων στην Ελλάδα που αδυνατούν να απορροφήσουν τους πόρους. Η σημερινή κυβέρνηση στηρίζει αθλητικά έργα, αλλά και γενικά έργα σε επίπεδο υποδομών και στους δύο δήμους και είχα την ευκαιρία να πληροφορηθώ για την πορεία υλοποίησής τους, συνολικά. Θέλω για μία ακόμη φορά να συγχαρώ τον Δήμο για την δουλειά που κάνει σε επίπεδο αθλητικών έργων και εμείς είμαστε εδώ με χαρά εφόσον υπάρχουν προτάσεις για να στηρίξουμε και νέες δράσεις του».