ΒΙΝΤΕΟ | «Ελλάδα 2021» : Με Τομ Χανκς και Διονύση Σαββόπουλο η εκδήλωση απολογισμού

Πηγή: ΕΡΤ

Ο απολογισμός του έργου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής. Για τη συμβολή της κοινωνίας μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου, ενώ τιμήθηκαν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ αυτών και η δημόσια τηλεόραση.

Μέσα από ένα ντοκιμαντέρ η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της σε Ελλάδα και εξωτερικό για τα “200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση”

“Τα καταφέραμε” τόνισε η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» . “Η κοινωνία συμμετείχε, όχι μόνο με την αθρόα υποβολή προτάσεων για δράσεις και εκδηλώσεις, όσο και με την υλοποίηση σχεδόν χιλίων δράσεων οι οποίες εντάχθηκαν στο ημερολόγιο της επιτροπής. Όλοι οι στόχο επιτεύχθηκαν”.

Στη διάρκεια της τελετής παρουσιάστηκε και βίντεο με τον Τομ Χανκς και τη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον, που καλούσαν όλο τον κόσμο να επισκεφθεί την Ελλάδα αλλά και τον Διονύση Σαββόπουλο, το τραγούδι του οποίου «Ας κρατήσουν οι χοροί» είχε επιλέξει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για το βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Δεκατρείς φορείς, επιχειρήσεις, τράπεζες, με χρυσό χορηγό την “Τράπεζα της Ελλάδος”, που χορήγησε την άδεια του νομισματικού προγράμματος, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και η ΕΡΤ, τιμήθηκαν για την ανάδειξη των δράσεων της επιτροπής.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του Θόδωρου Αγγελόπουλου για την ηθική και οικονομική συμβολή του στο έργο της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Κατά την πολύμηνη δουλειά της επιτροπής κατατέθηκαν 1.827 προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις, με επισκέψεις σε 64 πόλεις της Ελλάδας αλλά και χώρες του εξωτερικού.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Πηγή: ΕΡΤ