Διακοπή υδροδότησης σε πάνω 400 υδρομετρα στην Καλλονή

 

Αποφασισμένη είναι η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ να διακόψει την παροχή νερού σε σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή της Καλλονής που δεν έχουν τακτοποιήσει τα υδρόμετρά τους, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της επιχείρησης, Γιώργος Φλώρος.

Η ΔΕΥΑΛ πριν από λίγες μέρες είχε ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και όπου τα υδρόμετρα δεν είναι αποτυπωμένα στο Μητρώο υδροληψιών να μεριμνήσουν οι ιδιοκτήτες. Το πρόβλημα είναι πολλών χρόνων αλλά πλέον η ΔΕΥΑΛ έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει αυτές τις παροχές. Η διαδικασία αυτή έγινε σε πολλές περιοχές του νησιού, στην περιοχή όμως της Καλλονής υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός παροχών που δεν είναι στο Μητρώο υδροληψιών, δηλαδή οι ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν καθόλου νερό ή έχουν συνδέσει πολλές παροχές πάνω σε ένα υδρόμετρο.

Από τα 500 “ορφανά” υδρόμετρα που έχουν εντοπιστεί στο Λεκανοπέδιο Καλλονής , έχει γίνει τακτοποίηση και ρύθμιση τις τελευταίες 10 μέρες που έχει δοθεί προθεσμία από την Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου, από 50 ιδιοκτήτες. Αυτό σημαίνει ότι τα συνεργεία της ΔΕΥΑΛ θα ξεκινήσουν τη διακοπή υδροδότησης σε 450 παροχές.

«Δεν μπορεί κάποιες περιοχές όπως η Μυτιλήνης να πληρώνουν υπέρογκα ποσά ανά διαμέρισμα και κάποιες άλλες περιοχές, ορισμένοι ιδιοκτήτες να μην πληρώνουν καθόλου. Υπάρχουν και επιχειρήσεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία μεταξύ αυτών. Δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος σε όσους ήθελαν να ρυθμίσουν το θέμα, από δω και πέρα θα αρχίσουν οι διακοπές» συμπλήρωσε ο κ. Φλώρος.

Πηγή www.ertnews.gr