ΒΙΝΤΕΟ: Από τις 22/12 ο εμβολιασμός των παιδιών 5 έως 11 ετών σε ειδικό χώρο στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης


Στις 22 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ο εμβολιασμός των παιδιών, ηλικίας 5 έως 11 ετών, στα οποία θα χορηγείται το 1/3 της δόσης των ενηλίκων. 

 

Θα διενεργείται από τους παιδιάτρους σε ειδικό χώρο του Νοσοκομείου που έχει διαμορφωθεί για αυτό το σκοπό, τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου η υπεύθυνη του Εμβολιαστικού Κέντρου Μυτιλήνης, γιατρός Ευρυδίκη Λουκίδου.

Την ίδια ώρα, όπως τόνισε, είναι αυξημένη η προσέλευση στο εμβολιαστικό κέντρο για την πραγματοποίηση της αναμνηστικής δόσης.

Με στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη του εμβολιασμού στις ηλικίες 5-11 κατά της νόσου του κορονοϊού, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργανώνει ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 14/12 στις 5 το απόγευμα.

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα. Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν σε απορίες γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, από το κανάλι του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο YouTube στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCYAzzqiqb2347rjG_dVCtxg και από το λογαριασμό του ΥΠΑΙΘ στο Facebook: https://www.facebook.com/MinEduGR.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα δικά τους ερωτήματα στις ειδικούς και να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή ενημέρωση για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19.

Πηγή www.ertnews.gr