ΒΙΝΤΕΟ: Χωρίς μπουζούκια και μουσικές σκηνές η υποδοχή του 2022

ΠΗΓΗ MEGA TV

Χωρίς μπουζούκια και νυχτερινά κέντρα θα υποδεχτούμε το 2022 καθως τα νέα μέτρα φέρνουν «λουκέτο» σ' αυτούς τους χώρους διασκέδασης.

Λίγες ώρες πριν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, επαγγελματίες της διασκέδασης επιχειρηματίες και τραγουδιστες μιλούν για μια ταφόπλακα.

Όπως λένε οι κρατήσεις είχαν φτάσει ακόμη και στο 100% και ειχαν κάνει και τις ανάλογες προμήθειες τώρα βρίσκονται στον αέρα. Ο Λευτερης Πανταζής μιλά για ολόκληρες οικογένειες που θα κρεμαστούν, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η διασκεδαση θα μεταφερθεί σε παράνομα κορονοπάρτυ.

 

Θύμα του κορωνοϊού και η μουσική

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων έφερε νέα μέτρα… Δύο ημέρες πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ενώ τα κέντρα διασκέδασης είχαν φτάσει σε 100% πληρότητα η απαγόρευση της μουσικής και το ωράριο ως τις 2 το ξημέρωμα ισοδυναμούν με λουκέτο.

Η ζημιά όπως λένε άνθρωποι του χώρου είναι τεράστια για τους ιδιοκτήτες αλλά και για κυρίως για τους εργαζόμενους που περίμεναν το νυχτοκάματο αυτών των ημερών.

«Μεγάλη η ζημιά και για τις επιχειρήσεις και για τους καλλιτέχνες. Έχουν πάρει προμήθειες, έχουν κλείσει τραπέζια, έχουν πάρει προκαταβολές από τον κόσμο. Ευελπιστούσε σ’ αυτά τα δύο μεροκάματα ο κόσμος, ξαφνικά προγραμματίζανε τη ζωή τους, την οικογένεια τους, τα ψώνια τους. Μεγάλη ζημιά. Είναι εκατό οικογένειες μόνο εκεί που εργάζομαι εγώ για να καταλάβετε», ανέφερε ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής.

Με τα κέντρα διασκέδασης κλειστά θέμα χρόνου είναι να ξεκινήσουν τα κορωνοπάρτι όπως λένε αρκετοί.

«Πάλι η μουσική ευθύνεται για τη μετάδοση του ιού. Νομίζω ότι η κατάσταση πλέον έχει γίνει τραγελαφική. Δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάμε ή να κλαίμε. Τώρα; Θα χαθεί η μπάλα τελείως. Θα ξεκινήσουν τα κορωνοπάρτι στις πλατείες, τα πριβέ πάρτι στις βίλες κι ο ιός θα φτάσει πάλι στον Θεό», δήλωσε ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Δρούλιας.

«Δυστυχώς ακόμα μια φορά θα την πληρώσει αυτός ο χώρος, ο δικός μας χώρος. Θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο αυτό. Θεωρώ ότι είναι δύσκολη εξίσωση, είμαι ο πρώτος που στήριξε δημόσια τα μέτρα, ωστόσο νομίζω ότι τώρα είναι άδικο και στα όρια του παραλογισμού. Τόσες οικογένειες παθαίνουν μια ζημιά ανεπανόρθωτη αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο τραγουδιστής Βασίλης Δήμας.

Τα νέα μέτρα έπιασαν … στον ύπνο αρκετούς μουσικούς και καλλιτέχνες με τους περισσότερους να ισχυρίζονται πως κακώς τότε άνοιξαν και τα Χριστούγεννα.

«Για εμάς είναι μεγάλο πλήγμα αυτό που έγινε γιατί δεν το περίμενε κανένας. Για πολλοστή φορά, Τρίτη τέταρτη φορά μας κλείνει εμάς. Τουλάχιστον ας μας το είχανε πει πιο νωρίς ρε παιδιά. Ας το είχανε προβλέψει πριν έρθουν αυτά τα κρούσματα. Πριν τα Χριστούγεννα. Ας μη τα ανοίγανε ούτε τα Χριστούγεννα», υποστήριξε ο τραγουδιστής Γιώργος Βελισσάρης.

Σήμερα παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά έως τις 2.00 το πρωί ενώ απαγορεύεται η διοργάνωση οποιασδήποτε συνάθροισης είτε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο χώρο.