ΒΙΝΤΕΟ: Γιόρτασαν την 109η επέτειο της ανεξαρτησίας της Αλβανίας στην Μυτιλήνη-Ιδρύθηκε Σύλλογος Aλβανών Μεταναστών Λέσβου (PICS)


Για πρώτη φορά με τη συμμετοχή πολλών Αλβανών κατοίκων της Λέσβου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (28/11) εκδήλωση για την ημέρα της σημαίας και την 109η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας στο Café Πανελλήνιο στην Προκυμαία Μυτιλήνης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλίες και τραγούδια τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοιου ενώ η είσοδος επιτράπηκε μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες.


Φέτος με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της αλβανικής σημαίας και της εθνικής εορτής, ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να φωτίσει στα χρώματα της αλβανικής σημαίας την πλατεία ‘Ομονοίας’ με μεγάλο συμβολισμό για χιλιάδες Αλβανούς μετανάστες. Ήταν μια απόφαση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη για τη μεγαλύτερη κοινότητα μεταναστών που ζει στην Ελλάδα.


Να σημειώσουμε ότι ομάδα Αλβανών μεταναστών που κατοικεί νόμιμα και μόνιμα στην Λέσβο ίδρυσε πριν λίγες ημέρες καταθέτοντας το σχετικό καταστατικό στα δικαστήρια Μυτιλήνης το σωματείο με την επωνυμία "Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Λέσβου" και διόρισε προσωρινή 7μελη επιτροπή με επικεφαλή τον κ. Elban Dervishbehaj.

Το νεοσύστατο σωματείο είναι η πρώτη προσπάθεια αυτοοργάνωσης από τους Αλβανούς μετανάστες στην Λέσβο, και μέχρι στιγμής μοναδική εμπειρία ανάμεσα στους υπόλοιπους μετανάστες του νησιού.


Η κάμερα του LesvosPost WEB TV βρέθηκε στην όμορφη εκδήλωση και συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Αλβανικής κοινότητας Λέσβου Elban Dervishbehaj όπου μας ανέφερε αναλυτικά τους στόχους του νεοσύστατου συλλόγου.