ΒΙΝΤΕΟ: Πανδημία, εμβολιασμός, rapid Test, αντιγριπικό εμβόλιο- Ο φαρμακοποιός Θεοφανόπουλος-Πέζερ Νατάλε στο LesvosPost


Ο φαρμακοποιός της Μυτιλήνης, ταμίας του ΦΣ Λέσβου και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό σύλλογο Θεοφανόπουλος-Πέζερ Νατάλε, σε μία συνέντευξη “επί ημερών κορωνοϊού”, από την πρώτη γραμμή, μας μιλάει για την πορεία της πανδημίας υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που ζητήθηκε από την πολιτεία η συνδρομή των φαρμακοποιών εκείνοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αναδεικνύοντας τον επιστημονικό τους ρόλο.

Ο κος Θεοφανόπουλος-Πέζερ Νατάλε μιλώντας στο LesvosPost ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που προσέρχονται για Rapid Test, τηρούνται τα μέτρα και δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα.

Σχετικά με την τιμή των Rapid Tests διευκρινίζοντας πως μεταφέρει τις προσωπικές του απόψεις και εμπειρίες τόνισε «Εμείς κρατάμε την τιμή στα 10 ευρώ. Δεν υπάρχει σταθερό κόστος στα rapid tests, αναπτύσσεται ένας κανιβαλισμός στην τιμή και αυτό πιθανώς ρίχνει την ποιότητα και την αξιοπιστία». «Δεν είναι απλή η όλη διαδικασία, ειδικά καθώς ο φαρμακοποιός κάνει παράλληλα πολλές δουλειές, εκτελεί συνταγές, διενεργεί εμβολιασμούς , παίρνει την πίεση, συμβουλεύει τον πολίτη. Για να γίνουν σωστά τα rapid tests απαιτείται να εφαρμόζεται συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Πρέπει στη συνέχεια να συμπληρωθεί η ειδική πλατφόρμα», λέει ο κ. Θεοφανόπουλος-Πέζερ Νατάλε.

«Απαιτείται ειδικός εξοπλισμός, μάσκα υψηλής προστασίας και προσωπίδα, γάντια που πρέπει να αλλάζουν, χρειάζεται προσοχή. Δεν το καταλαβαίνουν όλοι, δυστυχώς.» τονίζει.

Ο κος Θεοφανόπουλος-Πέζερ Νατάλε δήλωσε την ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα κρονοιου στην Λέσβο τονίζοντας πως δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας συνεχίζουν να μην τηρούν τα μέτρα με αποτέλεσμα να γίνεται η διασπορά του κορονοιου.

Τέλος ο κος Θεοφανόπουλος-Πέζερ Νατάλε μας εξήγησε την σημασία εμβολιασμού με το αντιγριπικό εμβόλιο «Ο εμβολιασμός για την γρίπη είναι ένα στοίχημα που έχουμε βάλει εδώ και αρκετά χρόνια και φαίνεται ότι χρόνο με το χρόνο το κερδίζουμε με το να έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε εκατομμύρια συνανθρώπους μας» τόνισε

Δείτε αναλυτικά όλη την συνέντευξη