ΒΙΝΤΕΟ: Δημοσκόπηση Metron Analysis για «ΤΟ ΒΗΜΑ» – Πτώση των ποσοστών ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ – Άνοδος του ΚΙΝΑΛ

ΠΗΓΗ MEGA TV

Η εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ φαίνεται να ανατρέπει τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» με τον τίτλο στο πρωτοσέλιδο «Η μάχη του Κέντρου» να προσδιορίζει και το πεδίο της σύγκρουσης μεταξύ των κομμάτων.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ για πρώτη φορά καταγράφει ποσοστό κάτω από τις 30 μονάδες συγκεντρώνοντας 28% από 31 στην προηγούμενη μέτρηση ενώ για πρώτη φορά η ψαλίδα από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει σε μονοψήφιο αριθμό και στις 9,7 μονάδες με την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει 18,3%.

Το ΚΙΝΑΛ καταγράφει σημαντική άνοδο στο ποσοστό του αγγίζοντας διψήφιο ποσοστό συγκεντρώνοντας το 9,8% των προτιμήσεων ενώ άνοδο από 0,3 έως 0,6% καταγράφουν και τα υπόλοιπα κόμματα με το ΚΚΕ να συγκεντρώνει 5,1, την ελληνική λύση 4,3 και το ΜεΡΑ 25 4%.

Στο 13,7% καταγράφεται η λεγόμενη γκρίζα ζώνη, αναποφάσιστων και όσων δεν απαντούν τι θα ψηφίσουν.

Στα εντυπωσιακά ευρήματα είναι και αυτό για την επιρροή του ΚΙΝΑΛ στην εκλογική βάση καθώς από το σχεδόν 10% στην πρόθεση ψήφου οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό 45% έναντι του 50% που δηλώνει ότι δεν θα το ψήφιζε ποτέ.


Η εκλογική μάχη για την ηγεσία στη Χαριλάου Τρικούπη εξελίσσεται σε ντέρμπι για τρεις

Στην πρόθεση ψήφου με βάση την μεγάλη δεξαμενή της εκλογικής επιρροής του 45% όσων δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να ψηφίσουν το ΚΙΝΑΛ πρώτος και με διαφορά 11 μονάδων αναδεικνύεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 29%, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 18% και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 15%.

Το πραγματικό ντέρμπι στην προτίμηση αρχηγού καταγράφεται όταν η μέτρηση γίνεται μεταξύ εκείνων που δήλωσαν τοι θα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ στην πρόθεση ψήφου, με τους κ. Λοβέρδο και Ανδρουλάκη να συγκεντρώνουν από 26% και να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Γιώργος Παπανδρέου με 23%.

Στην ακόμη μικρότερη, όμως, δεξαμενή της πρόθεσης ψήφου αλλά και των αναποφάσιστων που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές προκύπτει ολική ανατροπή, και πρώτος αναδεικνύεται ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνοντας 28%, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 27% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 23%.

Την παράσταση νίκης κλέβει ο Γιώργος Παπανδρέου και στις τρεις δεξαμενές ψηφοφόρων φέρνοντας τον Ανδρέα Λοβέρδο δεύτερο, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα και στις τρεις δεξαμενές.

Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης αναδεικνύεται στο απόλυτο φαβορί του δεύτερου γύρου επικρατώντας έναντι και των δυο βασικών αντιπάλων.