Η στολή του Ολυμπιονίκη Κ. Κεντέρη και το ακόντιο του Κ. Γκατσιούδη από την Λέσβο στην Marathon Expo 2021


Marathon Expo 2021 και Αυθεντικός Μαραθώνιος

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στηρίζοντας τον αθλητικό τουρισμό στα νησιά και τους αθλητές τους

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα εκτίθενται μεταξύ άλλων, η στολή του Λέσβιου Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, το ακόντιο του Ολυμπιονίκη Κώστα Γκατσιούδη (6ος στους ίδιους αγώνες) με το οποίο είχε κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα και είχε καταθέσει ως τάμα στον Ταξιάρχη Μανταμάδου κ.α.

Η Περιφέρεια συμμετέχει για πρώτη φορά στην μεγάλη αθλητική γιορτή, στην έκθεση ERGO Marathon Expo 2021 προβάλλοντας τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενούνται στα νησιά μας και στοχεύοντας στην ανάδειξη των μοναδικών εμπειριών που προσφέρει το Βόρειο Αιγαίο.

Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, ως ειδική μορφή τουρισμού μαζί με τη θεσμοθέτηση και καθιέρωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την Περιφέρεια.

Στα πλαίσια αυτών, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης θα παραστεί σε εκδήλωση στο περίπτερο της Περιφέρειας (με αριθμό 110) στις 16.00 - 19.00 και προσκαλεί όλους για να τιμήσουμε τους αθλητές του Βορείου Αιγαίου και να ευχηθούμε καλή τύχη στους συμμετέχοντες στον μεγάλο διεθνή αγώνα δρόμου, τον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) θα είναι εκεί για να συναντήσει και να συγχαρεί όλους τους Λέσβιους και τους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου που συμμετέχουν κατά εκατοντάδες, ερχόμενοι και από τα νησιά μας αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Η Marathon Expo αποτελεί την μεγαλύτερη αθλητική έκθεση στην Ελλάδα, η οποία συνοδεύει ετησίως τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Η σημαντικότερη έκθεση Αθλητισμού, Διατροφής, Υγείας και Αθλητικού τουρισμού. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου ( πρώην Tae Kwon Do), από 10 έως 13 Νοεμβρίου 2021 με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες της. Η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο με την επίδειξη Green Pass (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης).

Η Marathon Expo, η έκθεση του Αυθεντικού Μαραθωνίου, αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό και εμπορικό φεστιβάλ.

 

Στατιστικά στοιχεία

160 εκθέτες.

50.000 αθλητές όλων των αθλημάτων.

30.000 δρομείς που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο.

Πάνω από 5.000 αθλητές από 106 χώρες του εξωτερικού.

 

Ωράριο Λειτουργίας

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου: 13.00 – 20.00

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου : 10.00 – 20.00

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου : 10.00 – 20.00

Σάββατο 13 Νοεμβρίου : 10.00 – 20.00

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη!