ΒΙΝΤΕΟ: Μητσοτάκης – «Δεν πρόκεται να έχουμε ξανά lockdown και νέα μέτρα»

ΠΗΓΗ MEGA TV

Δύο 24ωρα από την εφαρμογή των νέων μέτρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στους εκπροσώπους των εμπόρων και της εστίασης ότι lockdown και νέα οριζόντια μέτρα δεν πρόκειται να έχουμε ξανά. 

«Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν. Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους και όποιοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προστατευτούν» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τους εξήγησε πως η όποια αναστάτωση δεν συγκρίνεται με το όφελος που προσφέρει η ανοικτή αγορά δίνοντας απάντηση σε εκείνους που λένε για τα νέα μέτρα ότι δεν θα κάνουν τους αστυνόμους στα μαγαζιά τους

«Από ένα σημείο και πέρα γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι της υγείας μας κι εσείς οι προστάτες της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών σας. Παράλληλα πιστεύω ότι έτσι υπερασπίζεστε και τη φήμη των επιχειρήσεων σας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

 

Αυξάνονται οι εμβολιασμοί

Το αίτημά τους ήταν για περαιτέρω οικονομική στήριξη αναγνωρίζοντας ότι με τα 42 δις που έχουν πέσει ήδη στην οικονομία για την πανδημία, έμεινε όρθια η αγορά.

Στην κυβέρνηση τονίζουν ότι ήδη οι εμβολιασμοί αυξάνονται.

Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 149.000 νέα ραντεβού α’ δόσης και 200.000 ραντεβού γ’ δόσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη όπου τέσσερις ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός εντατικής και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία με όρους προστασίας απέναντι στη δημόσια Υγεία και τους πολίτες, τότε καλύτερα να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε να σώσουμε» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για ανακρίβειες και ψεύδη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Υγείας. «Δεν μπορεί να τον ενημερώνουν και να γράφει ανακρίβειες στο twitter και να κάνει δηλώσεις. Τι θα πει στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις κλίνες που λέει ότι δεν λειτουργούνε;» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Κυβέρνηση αμέτοχος παρατηρητής απέναντι στον εφιάλτη της πανδημίας, αδύναμη και ανίκανη να πάρει τολμηρά και γενναία μέτρα» υποστήριξε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Τα μέτρα συντηρούν μια κατάσταση που μας έχει οδηγήσει προς τα εδώ. Δεν αλλάζει δηλαδή ρότα στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε και το παράδειγμα της Αυστρίας που με αντίστοιχο πληθυσμό και λίγο υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων έχει 9.000 κρούσματα την ημέρα και εκτίμησε ότι και στην πατρίδα μας θα ακολουθήσουν ακόμα μερικές δύσκολες εβδομάδες.

«Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει πάση θυσία το lockdown, οι εστιάτορες δεν θέλουν να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα», τόνισε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

«Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό», πρόσθεσε ο κ. Πρετεντέρης υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται μία συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.