ΒΙΝΤΕΟ| Κορωνοϊός - Ανύπαρκτοι έλεγχοι στις εκκλησίες - Πρόστιμο μόνο σε πιστούς

ΠΗΓΗ MEGA TV

Ανύπαρκτοι φαίνεται πως είναι οι έλεγχοι στις εκκλησίες έπειτα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, με τα πρόστιμα να σημειώνονται μόνο στους πιστούς.

 

Αόρατοι έλεγχοι στις εισόδους των εκκλησιών

-Σας έκαναν έλεγχο στην πόρτα;

-Όχι, όχι δεν έκαναν.

-Όχι.

-Δεν ελέγχουν όντως.


Και την κυβέρνηση να διευκρινίζει σήμερα πως το πρόστιμο θα επιβάλλεται εν τέλει μόνο στον πιστό και όχι στον ιερέα. «Το πρόστιμο θα πάει στον πιστό. Ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

 

Έρανο σε εκκλησία στα Γιαννιτσά για υγειονομικούς σε αναστολή

Ιερέας σε εκκλησία των Γιαννιτσών ξεκίνησε έρανο για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

«Θα υπάρξουν οικογένειες που τα Χριστούγεννα δεν θα έχουν να φάνε», ανέφερε ο ιερέας του ναού. Και ο ίδιος παραμένει ανεμβολίαστος καθώς όπως λέει νόσησε πριν 1 χρόνο και έχει αντίσωματα.

 

Ανεμβολίαστο το 70% των μοναχών

Ανεμβολίαστοι παραμένουν 7 στους 10 μοναχούς στο Άγιο Όρος με ήδη τέσσερις από αυτούς να νοσηλεύονται σε δύσκολη κατάσταση σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

«Πιστοί έρχονται και ρωτούν τους μοναχούς. Οι μοναχοί εκφέρουν γνώμη για πνευματικά θέματα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε για ιατρικά θέματα, δεν είμαστε ούτε ενημερωμένοι, ούτε εκπαιδευμένοι. Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Οι γιατροί, όσο μπορούν, μας συμβουλεύουν και θεωρώ τις γνώμες τους πιο αξιόπιστες απ’ ότι ενός μοναχού», δήλωσε ο πατέρας Μακάριος.

Όπως παραδέχτηκε ο πατέρας Μακάριος και ο ίδιος ήταν αρχικά δύσπιστος ως προς εμβόλιο έως ότου νόσησε από κορωνοϊό.

«Είχα μερικούς ενδοιασμούς για το αν ο εμβολιασμός χρειάζεται. Φυσικά έχουμε πίστη στον Θεό και ο Θεός μας προστατεύει. Αλλά η επιστήμη είναι κάτι στα χέρια του Θεού και ο Θεός «φωτίζει» τους επιστήμονες για να προστατεύουν την ανθρωπότητα», πρόσθεσε ο πατέρας Μακάριος.

Εννέα μοναχοί έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό από την αρχή της πανδημίας ενώ αρκετές μονές έχουν εμφανίσει κρούσματα