Μουτζούρης- Βερρος-Ζαγκουλης υπέγραψαν την ανακατασκευή της κατεστραμμένης από την φωτιά αποθήκης του συνεταιρισμού ΜεσοτόπουΥπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στο κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η (τριμερής) Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας – Δήμου Δυτικής Λέσβου – Συνεταιρισμού Μεσοτόπου για την ανακατασκευή της αποθήκης ζωοτροφών του τελευταίου, που υπέστη πριν από λίγους μήνες καταστροφική πυρκαγιά.


Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, που συνυπέγραψε τη σύμβαση με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Βασίλη Ζαγκούλη, δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Αποδείξαμε πως τα λόγια συμπαράστασής μας και οι δεσμεύσεις μας για την ουσιαστική βοήθεια του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, δεν ήταν ευχολόγια. Προχωράμε πλέον αποφασιστικά για να αποκαταστήσουμε τη ζημιά και να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία σε έναν πρότυπο Συνεταιρισμό του τόπου μας"

Ο Περιφερειάρχης  Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπογράφοντας την Σύμβαση τόνισε σχετικά:

«Είμαστε στην ευχάριστη στιγμή να υπογράψουμε τη Σύμβαση με τον διαμεσολαβούντα Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρο και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Ζαγκούλη,. για την ανακατασκευή της Δομής του κτιρίου  του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου που καταστράφηκε  στις 13 Ιουλίου.  Εξ αρχής είχαμε πει ότι θέλουμε να συμβάλλουμε προς αρωγή του Συνεταιρισμού μετά το καταστροφικό συμβάν. Και έτσι  πράξαμε. Η απαιτούμενη χρηματοδότηση της τάξεως των 250.000 ευρώ θα γίνει με πόρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Είναι μία πολύ σημαντική απόφαση για το Συνεταιριστικό Κίνημα. Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη  Πανάγο  Κουφέλο, τους υπαλλήλους της Περιφέρειας  και όσους συνεργάστηκαν για το αποτέλεσμα.»

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Ζαγκούλης υπογράμμισε ότι με τη βοήθεια της Περιφέρειας ο Συνεταιρισμός θα επανέλθει σύντομα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντιδέλλης, αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που έγιναν πράξεις με θετικό αποτέλεσμα, καθώς και  στις αναπτυξιακές προοπτικές που έχει ο Συνεταιρισμός υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο Συνεταιρισμός Μεσοτόπου γονάτισε αλλά δεν έπεσε χάρις στη στήριξη που έλαβε. Είναι  ζωντανός και εκτός του ότι απασχολεί 20 με 25 άτομα, δίνει εισόδημα σε πολλούς κτηνοτρόφους από την ευρύτερη περιοχή του Μεσοτόπου,  στηρίζοντας την οικονομία της Λέσβου. Ευχαριστούμε πολύ τον Περιφερειάρχη και όλους όσοι  στάθηκαν στο πλευρό μας.»