Σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών και Υποδομών για την αδειοδότηση κατασκευής υδατοδρομίων σε Λέσβο, Λήμνο, Αγ. Ευστράτιο


Συνάντηση κ. Χ.Αθανασίου με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ.Μ.Παπαδόπουλο για την αδειοδότηση υδατοδρομίων στο Β.Αιγαίο

Στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών πραγματοποιήθηκε χθες (24.11.2021) μία πρώτη σύσκεψη , στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπροέδρος της Βουλής , κ Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Υφυπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους.

Κατά την σύσκεψη, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης κατασκευής υδατοδρομίων στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Λέσβο , Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο, ώστε να μπούνε σε τροχιά πραγματοποίησης πτήσεων με υδροπλάνα το προσεχές διάστημα.

 

Ο κ.Αθανασίου μετά τη σύσκεψη, αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η προοπτική ανάπτυξης υδατοδρομίων στα νησιά μας, τα οποία και θα συνδεθούν με το υπόλοιπο δίκτυο που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης. Οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης κ.Κύτελης, Δυτικής Λέσβου κ.Βέρρος, Λήμνου κ.Μαρινάκης και Αγίου Ευστρατίου κ.Κακαλή, καθώς και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ.Μουτζούρης , από την πρώτη στιγμή, που θέσαμε το στόχο αυτό με τον Υφυπουργό , συμπαρίστανται και βοηθούν στην υλοποίησή του.