ΒΙΝΤΕΟ: Ο πλανήτης φορά τα γιορτινά του

ΠΗΓΗ MEGA TV

Εντυπωσιακές εικόνες από το Νησί των Χριστουγέννων, ανοιχτά της Αυστραλίας.

Ένα θέαμα μοναδικό. Εκατομμύρια κόκκινα καβούρια κάθε χρόνο τέτοια εποχή βγαίνουν από τα δάση του Νησιού των Χριστουγέννων και μεταναστεύουν προς τον ωκεανό.

Ο λόγος της μετανάστευσης κρύβεται στο ένστικτο των καβουριών που επιτάσσει να αφήσουν τα αυγά τους κοντά στηνθάλασσα.

Συνήθως, μόλις πέσει η πρώτη βροχή, τα καρκινοειδή μαλακόστρακα αφήνουν τις φωλιές τους και κατευθύνονται μαζικά προς τη θάλασσα για να ζευγαρώσουν.

Μόλις τελειώσει η περίοδος της αναπαραγωγής, τα αρσενικά επιστρέφουν στο δάσος και στην ακτή παραμένουν τα θηλυκά για περίπου δύο εβδομάδες για να κρύψουν τα αυγά τους σε φωλιές στην άμμο.

Σε αυτό το αρχέγονο ένστικτο, τα καβούρια έχουν δίπλα τους τους κατοίκους του Νησιού των Χριστουγέννων οι οποίοι έχουν φτιάξει ειδικές γέφυρες για να βοηθήσουν στη μετακίνηση ενώ σε όλη την περιοχή απαγορεύεται η κίνηση των αυτοκινήτων.


Αγγλία

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων το Γκρέιτ Παρκ του Γουίντσορ γνωστό για τις διασυνδέσεις του με την βρετανική βασική οικογένεια.

Από την Πέμπτη, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη ζεστασιά των εορτών και να θαυμάσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Πολύχρωμες εγκαταστάσεις φωτός και ήχου προσφέρουν προβολές που κόβουν την ανάσα, ενώ ένα μονοπάτι μήκους δύο χιλιομέτρων είναι πλημμυρισμένο με οπτικές συνθέσεις που επενδύονται με απαλή χριστουγεννιάτικη μουσική.

Την παράσταση κλέβει μία ταινία με ολογράμματα που προβάλλεται ανάμεσα σε δύο δένδρα.

Ο φωτισμός του Γκρέιτ Παρκ θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.