Οι παρεμβάσεις και εισηγήσεις της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες


Η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης κατά την πρόσφατη χρονική περίοδο, κατόπιν αιτημάτων δημοτών και των σχετικών αποφάσεων τακτικών και έκτακτων Συμβουλίων της, προέβη μεταξύ άλλων, στις παρακάτω παρεμβάσεις-εισηγήσεις προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες:

 

Καθαρισμός φρεατίων και αγωγών ομβρίων σε όλη την πόλη από ΔΕΥΑΛ και ΔΛΤΛ, ενόψει έντονων καιρικών φαινομένων για αποφυγή πλημμυρισμών.

 

Εκπόνηση μελετών οδικής ασφάλειας στις εθνικές οδούς Μυτιλήνης-Κρατήγου και Μυτιλήνης – Θερμής, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μετά από πρόσφατα σοβαρά οδικά ατυχήματα (φανάρια, καθρέφτες, σήμανση, διαβάσεις πεζών, όρια ταχύτητας, προστατευτικά κάγκελα-στηθαία).

 

Πλήρεις αποκαταστάσεις ατελειών δρόμων μετά από τεχνικά έργα εταιρίας τηλεπικοινωνιών, κατόπιν συνεργασίας με τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης.

 

Πρόταση προς Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Μυτιλήνης, ΔΛΤΛ και Τράπεζες για παραχώρηση μόνιμων θέσεων στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ έμπροσθεν καταστημάτων τραπεζών επί της Προκυμαίας.

 

Προτάσεις εξωραϊσμού και βελτίωσης της καθημερινότητας, της ασφάλειας και της πρόσβασης σε Τσαμάκια, περιοχή Μητρόπολης, πάρκο Καραπαναγιώτη, Λαγκάδα (Ζωοδόχου Πηγής). Επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού (Κιόσκι, Μαύρα Σίδερα, Καλλιθέα). Δεντροφύτευση στην οδό Βουρνάζων (πριν από ΕΛΤΑ) και στις νησίδες του πάρκινγκ πλησίον εμπορικού λιμένα. 

 

Επισκευή πλακοστρώσεως Ερμού (Αγορά) και παραδρόμων της σε συγκεκριμένα σημεία όπου υφίσταται φθορά επικίνδυνη για τους πεζούς.

Ονοματοδοσία ανωνύμων δρόμων στις συνοικίες Κιόσκι, Ακρωτήρι, Βαρειά και Ακλειδιού, κατόπιν αιτημάτων φορέων και δημοτών.

Μονοδρόμηση του τμήματος της οδού Οικονόμου Τάξη στη Χρυσομαλλούσα, μεταξύ της συμβολής της με τις οδούς Ασκληπιού και Παρασκευαίδη, κατόπιν αιτήματος δημοτών.

 

Εισήγηση κανονιστικής πράξης για τη λειτουργία Χριστουγεννιάτικης, Πασχαλινής και Αποκριάτικης αγοράς με παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις, στο χώρο δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο και στην πλατεία Σαπφούς.

 

Αποδοχή του αιτήματος των κατοίκων Βουναρακίου για τη μη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός κατοικημένης περιοχής και δήλωση συμπαράστασης με την έκδοση και δημοσιοποίηση του παρακάτω σχετικού ψηφίσματος προς όλους τους αρμόδιους φορείς (Δήμος Μυτιλήνης, Π.Β.Α., Βουλευτές Ν. Λέσβου, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης):

 

«Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης κατόπιν ομόφωνης απόφασης των μελών του σε τακτική συνεδρίαση στις 4/10/2021 και σε πλήρη σύμπνοια με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης στις 5/8/2021, δηλώνει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής Βουναρακίου Μυτιλήνης για την αποτροπή εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός κατοικημένης περιοχής.

Τα μέλη του Συμβουλίου της Δ/Κ Μυτιλήνης βρίσκονται από την πρώτη στιγμή αρωγοί στο πλευρό των κατοίκων, αφουγκράζοντας την ανησυχία και τη διαμαρτυρία τους και συμμετέχοντας στις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις τους.

Το Συμβούλιο της Δ/Κ Μυτιλήνης εναντιώνεται στην επικείμενη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός κατοικημένης περιοχής που θίγει τη δημόσια υγεία των κατοίκων της πόλης και μάλιστα σε σημείο που γειτνιάζει με χώρο άθλησης νέων παιδιών και σχολικής μονάδας νηπιαγωγείου και η οποία δύναται να επηρεάσει με την ακτινοβολία της κι άλλες όμορες συνοικίες.

 

Ζητάμε κι εμείς με τη σειρά μας:

- Να μην τοποθετηθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Βουναράκι Μυτιλήνης καθώς και σε καμία άλλη θέση εντός κατοικημένης περιοχής.

- Να ανακληθεί κάθε σχετική άδεια που έδωσαν οι αρμόδιες Yπηρεσίες».