Παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ Λέσβου για τις καταγγελίες γυναικών εργαζομένων στον Δήμο Μυτιλήνης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για απαράδεκτα περιστατικά παρενόχλησης και ψυχολογικής πίεσης σε βάρος εργαζομένων γυναικών του Δήμου Μυτιλήνης,, το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τέτοιου είδους περιστατικά παρενόχλησης και εργασιακού εκφοβισμού.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας σε κάθε γυναίκα - θύμα βίας στο χώρο δουλειάς της, ζητάμε :

·         Να προχωρήσουν άμεσα, γρήγορα και ουσιαστικά από τη Δημοτική Αρχή και τους υπηρεσιακούς παράγοντες όλες οι νόμιμες διαδικασίες ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση εδώ και τώρα.

·         Να πάρουν άμεσα θέση και να ανακόψουν τους άστοχους και προκλητικούς χειρισμούς από όπου και αν αυτοί απορρέουν.

·         Να σταματήσουν άμεσα οποιαδήποτε ενέργεια που έχει τιμωρητικό χαρακτήρα απέναντι στις εργαζόμενες.

Τέλος να απαντήσουν άμεσα για ποιο λόγο ενώ - όπως οι καταγγέλλουσες επισημαίνουν  - έχουν αναφέρει αυτή τη κατάσταση εδώ και καιρό σε ανωτέρους τους δεν κινήθηκε καμία νόμιμη διαδικασία εξέτασης των καταγγελιών.

Πάγια θέση της ΑΔΕΔΥ είναι η ενθάρρυνση και η παρότρυνση των εργαζομένων στο να καταγγέλλουν περιστατικά έμφυλης βίας, μάλιστα επειδή τα φαινόμενα αυτά παρουσιάζουν αυξητική τάση η  ΑΔΕΔΥ από το Δεκέμβρη του 2020 με απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής επανασυγκρότησε, (μετά από πολλά χρόνια αδράνειας του Θεσμού), τη Γραμματεία Ισότητας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όπου και οι εργαζόμενοι μπορούν να αποταθούν.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την απόφαση - ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου.                                                                    

ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ