Με τα κρουσματα στα ύψη....Υποδοχή του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης στην Μυτιλήνη με μαζικό συλλαλητήριο από τους αγρότες



Και ενώ η Λέσβος μετά το κόκκινο φλερτάρει άμεσα και με το βαθύ κόκκινο η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Λέσβου καλεί σε μαζικό συλλαλητήριο για την υποδοχή του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης κ Σπύρου Λιβανου την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 19:00 στην πλατεία του ΙΚΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

     Σε συναγερμό για δυναμικό συλλαλητήριο καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου τους αγροτικούς συλλόγους και όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού μας, ενόψει της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού.

      Ο Υπουργός έρχεται να διαφημίσει την «νέα» αναθεώρηση της ΚΑΠ. Στην ουσία έρχεται για να ΚΑΠελώσει τα προβλήματα και τις όποιες αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου που δημιουργεί η ίδια αντιαγροτική πολιτική τους.

       Μια βόλτα στα χωριά της υπαίθρου, βλέποντας τον μαρασμό της και τις άδειες καρέκλες των καφενείων, θα τον πείσει για αποτελέσματα αυτής της πολιτικής,.

       Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι θέλουμε τώρα απάντηση για το τι προτίθεται να κάνει ο Υπουργός με το πάγιο αίτημά μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα που να μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

• Τι θα κάνει για την πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής, αφού η εξαγγελία για μείωση του ΦΠΑ στο 6% είναι κοροϊδία τι στιγμή που οι ζωοτροφές , τα λιπάσματα και όλα τα αγροεφόδια έχουν άνοδο το τελευταίο διάστημα από 30-50%.

• Τι θα κάνει για την άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών μας που πλήττονται εδώ και τρία χρόνια απ’ την ακαρπία λόγω κλιματικών αλλαγών και ακραίων φυσικών φαινομένων.

• Γιατί δεν παίρνει μέτρα πραγματικής προστασίας του αγροτικού εισοδήματος με αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€ , με αφορολόγητο πετρέλαιο, με μείωση του τιμολογίου του αγροτικού ρεύματος στο 50%.

• Να πάρει μέτρα προστασίας απ’ την ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων που αισχροκερδούν στις πλάτες μας.

• Για την άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

• Να σταματήσει το πετσόκομμα των επιδοτήσεων.

• Να επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς η αναλογία κατανομής των βοσκοτόπων που είχε δοθεί λόγω της νησιωτικότητας.

• Να συνδεθεί η επιδότηση με την πραγματική παραγωγή.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΠΑΛΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ