Παραλίγο "τραγωδία" σε σχολείο στην Μυτιλήνη- Έπεσε δέντρο ξυστά από παιδιά



Άγιο είχαν τα παιδιά που έπαιζαν ανέμελα στα κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης το πρωί της Δευτέρας, όταν ξαφνικά ένα τεράστιο κομμάτι δέντρου έσπασε και «προσγειώθηκε» στο πεζοδρόμιο επί της πλατείας Κυπρίων πατριωτών άλλα και μέσα στο σχολικό συγκρότημα.

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αναφέρει στο Lesvospost.com επιχειρηματίας της περιοχής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ένα γερασμένο δένδρο και ήταν αναπόφευκτο να σπάσει, αφού είχε ξεραθεί στο μεγαλύτερο μέρος του.


Άμεσα στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική υπηρεσία και συνεργείο του Δήμου Μυτιλήνης όπου αυτήν την ώρα καθαρίζουν το πεζοδρόμιο και κλαδεύουν το μεγάλο πεύκο.

Στο σημείο βρίσκεται και η αστυνομία ώστε να ελέγχει την κυκλοφορία των οχημάτων και των περαστικών για την αποφυγή ατυχήματος.


Μεγάλα κλαδιά κρέμονται και πίσω από τον ΟΤΕ κοντά στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης και πρέπει να παρέμβει άμεσα ο δήμος ώστε να αποφευχθεί ενδεχομένως ένα ατύχημα. (ΦΩΤΟ κάτω)

Σαρώνουν την Λέσβο οι νοτιαδες

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην Λέσβο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί να βρίσκονται επί ποδός.

Οι πυροσβέστες έχουν κληθεί να απομακρύνουν δέντρα από το οδόστρωμα αλλα και τζαμαρίες όπως στις φωτογραφίες όπου στην οδό Δαμοφιλης από τους ισχυρούς ανέμους έσπασαν τζαμαρίες από κάγκελα διαμερίσματος σε πολυκατοικία.



Να σημειωθεί ότι τα μποφόρ δεν άφησαν όρθιο ούτε το μεγάλο χριστουγεννιάτικο καράβι στην πλατεία Σαπφούς, καθώς ξηλώθηκε κυριολεκτικά ή κορυφή του ενώ ο αέρας κατέστρεψε και τέντα καταστήματος στο ίδιο σημείο.