Παλιά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ στην ομιλία Ανδρουλάκη στην Μυτιλήνη


«Προσωπικά οραματίζομαι ένα νέο κόμμα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον της πατρίδας, το συμφέρον των πιο αδύναμων Ελλήνων  με σχέδιο, με πραγματική ελπίδα όχι δημαγωγίες», σημείωσε από τη Μυτιλήνη όπου βρέθηκε την Τρίτη ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σε ένα ακροατήριο  παλαιών και νέων στελεχών του κινήματος.

«Έχουμε περάσει – ανέφερε – πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης, έχει έρθει η πανδημία δημιούργησε νέα ζητήματα, επιτέλους ας πάρουμε  μαθήματα από το χθες. Ενωμένοι μέσα από ένα ισχυρό σχέδιο με νέα πρόσωπα υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας,  μπορούμε και να ανατάξουμε τη δημοκρατική παράταξη το ΠΑΣΟΚ αλλά πάνω από όλα να γυρίσουμε σελίδα για να πάμε σε μια εποχή μεγαλύτερης ευημερίας για το λαό».

“Η προσπάθεια που κάνω – σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης – είναι να συγκροτήσουμε το χώρο. Ο σημερινός δικομματισμός ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ είναι άγονος, δημιουργεί συνθήκες απαξίωσης του δημόσιου διαλόγου, δε λύνει τα προβλήματα. Δείτε τα προβλήματα που έχουμε με την πανδημία, έπρεπε νωρίτερα να πάρουμε μέτρα και να γίνουν καμπάνιες ενημέρωσης του εμβολιαστικού προγράμματος.  Η Πορτογαλία έχει 85% κάλυψη εμείς 60%. Αντί να ληφθούν μέτρα, η κυβέρνηση έκανε για πάρα πολλούς μήνες τον Πόντιο Πιλάτο και ο ΣΥΡΙΖΑ επέτρεπε στον κύριο Πολάκη να απαξιώνει την δραστικότητα των εμβολίων. Εδώ χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για πιθανές συνεργασίες μετεκλογικά σημείωσε ότι «οποιαδήποτε συζήτηση για συγκυβερνήσεις βάση δημοκοπικών δεδομένων και όχι βάση της πραγματικής λαϊκής ετυμηγορίας, περιφρονεί τον ελληνικό λαό. Έμενα αυτή τη στιγμή στόχος μου δεν είναι να λοξοκοιτώ ούτε προς τον Τσίπρα ούτε προς τον Μητσοτάκη, είναι να μεγαλώσει ξανά η δημοκρατική παράταξη και όταν πάρουμε ένα μεγάλο διψήφιο ποσοστό να ρωτάτε αυτούς αν θα έρθουν μαζί μας».

Πηγή https://www.ertnews.gr/