ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσιάστηκε η νέα ΚΑΠ στην Μυτιλήνη… με έκπληξη από τον υπουργό που παραμέρισε κλούβα των ΜΑΤ για να δει τους αγρότες


Τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίασε σε θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου στην Μυτιλήνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, διά ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, επιμελητήρια, εκπρόσωποι αγροτικών ενώσεων και συλλόγων, κτηνοτρόφων και αλιέων της Περιφέρειας, ενώ παρόντες από την πλευρά του Υπουργείου ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας κ.α.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός ανέλυσε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που επιφέρει η εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην αγροτική μας οικονομία.

Με αυτές τις μεταρρυθμίσεις όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός «καταργούνται αδικίες και διορθώνονται στρεβλώσεις που αφορούν σε κακοδιαχείριση επιδοτήσεων, ανισοκατανομή δικαιωμάτων, αυθαιρεσίες και ανομίες του παρελθόντος. Συνδέονται οι ενισχύσεις με την παραγωγή και την καινοτομία» ενώ παράλληλα «αναδιαρθρώνονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία καταναλωτών και παραγωγών από νοθείες και παράνομες ελληνοποιήσεις, αλλά και την τιμωρία όσων παρανομούν».

19 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών στο Βόρειο Αιγαίο ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός φτάνοντας στο Κιόσκι για να μιλήσει στην εκδήλωση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου. 

Κατά την άφιξη του στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου ο υπουργός ζήτησε να συναντηθεί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονταν πίσω από την κλούβα των ΜΑΤ. 

Η συζήτηση με τους διαδηλωτές έγινε σε καλό κλίμα καθώς ο ίδιος έδειξε διάθεση να ακούσει τα προβλήματα των αγροτών της Λέσβου

Ο κύριος Λιβανός δεσμεύτηκε ότι θα αποκατασταθούν όσοι κτηνοτρόφοι έχουν περικοπές στην προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης αν δεν έχουν δηλώσει βοσκότοπους και ζώα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΠ