Οικολογικά φωτιστικά στο Δημοτικό σχολείο της Θερμής


ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΜΕ  ΝΕΟΥΣ  ΤΥΠΟΥ LED

Ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα η αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας λαμπτήρων με νέους τύπου led,  ώστε να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας.

Το Δημοτικό σχολείο της Θερμής σε ανακοίνωση του σημειώνει: «Με την αντικατάστασή τους εκπληρώνουμε ακόμα έναν από τους στόχους μας στα πλαίσια του δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», όπου συμμετέχουμε εδώ και 4χρόνια. ώστε να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας.»

Να σημειωθεί πως ολο το ηλεκτρολογικό υλικό το παραχώρησε δωρεάν η  εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.. Η εταιρεία απέστειλε 37 σκάφες, 64 διπλούς λαμπτήρες και 4 προβολείς led για εξωτερικό φωτισμό του σχολείου.

Η αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα (τύπου led), προβλεπόταν στον Οικολογικό Κώδικα του σχολείου,  που έχουμε εκδώσει από το 2018.

Παράλληλα με την τοποθέτηση των νέων προβολέων το σχολείο  θα φωτιστεί εξωτερικά και θα αναδειχτεί τα  αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του .

 

Τέλος το Δημοτικό σχολείο της Θερμής στην ανακοίνωση του καταλήγει λέγοντας: «Ευχαριστούμε επίσης τον Σταύρο  Τράτα, που μετέφερε το υλικό στο σχολείο μας. καθώς και την Σχολική Επιτροπή, που πλήρωσε τους ηλεκτρολόγους για την τοποθέτησή τους. Το κόστος αυτό ήταν αρκετό μια και σε  πολλά σημεία έπρεπε να γίνουν νέες καλωδιώσεις και να περαστούν και καινούργια κανάλια.»