"Στρίμωξε" Σπιλανη ο Κουφελος


Έχοντας επιλέξει την τακτική των χαμηλών τόνων η περιφέρειακη αρχή αποφεύγει να απαντά στην κριτική που της ασκείται από την αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο πόσο δε μάλλον στον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σπιλανη ο οποίος εδώ και δύο χρόνια δεν έχει σταματήσει να "βομβαρδίζει" με δελτία τύπου κριτικάροντας κάθε τι που γίνεται από πλευράς περιφέρειας. 

Η τελευταία του ωστόσο ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται εναντίον της περιφέρειας για την συμμετοχή της σε εκθέσεις ήταν αυτή που πυροδότησε το κλίμα και οι τόνοι ανέβηκαν. 

Ο κ. Σπιλανης έκανε λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής εκθέσεων και εγκαλεί την Περιφερειακή αρχή για το γεγονός ότι αποκλείει επιχειρηματίες που αποκλείονται από την συμμετοχή τους. 

Αυτές οι εκφράσεις προκάλεσαν την αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Πανάγου Κουφέλου ο οποίος προκάλεσε τον κ. Σπιλανη να δώσει ονόματα και στοιχεία όσων αναφέρει διαφορετικά θα ακολουθήσει την νομική οδό για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου. Θα έχει εξαιρετικο λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε αν ο κ. Σπιλάνης σηκώσει το γάντι και μιλήσει με ονόματα και στοιχεία για τα όσα κατηγορεί την Περιφέρειακή αρχή η θα δοθεί συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

 

«Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λέσβου στην από 8 Νοεμβρίου επιστολή του Προέδρου της Συμπαράταξης Πολιτών»

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα Πανάγος Κουφέλος με έγγραφο προς τον Πρόεδρο Συμπαράταξης Πολιτών κ. Ιωάννη Σπιλάνη απαντάει στην από 8 Νοεμβρίου επιστολή του που αφορά στη διοργάνωση των εκθέσεων και στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος τονίζοντας τη νομιμότητά των διαδικασιών που πρέπει να τηρούνται καθώς  η Περιφερειακή Αρχή λογοδοτεί στην κοινή γνώμη και με απόλυτη διαφάνεια αξιοποιεί στο έπακρο την εμπιστοσύνη των κατοίκων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την οποία εκχώρησαν στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη με τις εκλογές  του Μαΐου2019. Ο κ. Σπιλάνης κατ’ εξακολούθηση εξυπηρετώντας μικροπολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες δε διστάζει να κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή μη έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν προς όφελος των νησιωτών των κατοίκων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Έχουμε πολλάκις αναφέρει και η μέχρι τώρα πορεία της Περιφερειακής Αρχής έχει αποδείξει ότι είναι ανοιχτή σε προτάσεις και συνεργασίες προκειμένου για την ανάπτυξη στο Βόρειο Αιγαίο και τη διασφάλιση των συμφερόντων των νησιωτών.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου Πανάγος Κουφέλος ανέφερε σχετικά «Συνεχίζουμε με όραμα, με πρόγραμμα και με ορατούς στόχους για την Περιφέρεια μας, ένα όραμα που βαφτίζεται η συνεργασία στον εποικοδομητικό διάλογο, στην ανταλλαγή απόψεων και εν τέλει στην ευμάρεια, ευημερία και στην προοπτική του Βορείου Αιγαίου. Τέτοιες τακτικές όπως αυτή που χρησιμοποιεί ο κ. Σπιλάνης είναι σαφές ότι διαχρονικά οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη μακριά από τη λογική της αδράνειας και την κεκαλυμμένη απουσία προτάσεων με σπίλωση, λασπολογία και συκοφαντία λύνει προβλήματα, βρίσκει λύσεις και πασχίζει για την ανάπτυξη των νησιών μας».