ΟΡΕΙΑΣ: Με τα ποδια…Από Συκαμιά προς Τσόνια


Μετά το "ΌΧΙ" της εθνικής μας εορτής επιστρέφουμε στο "ΝΑΙ" των τακτικών μας πεζοπορικών μας συναντήσεων! Η παλέτα των χρωμάτων της Φύσης έχει επιστρέψει στα έντονα κιτρινο-πράσινα με πινελιές από καφέ, μπορντό, πορτοκαλοκόκκινο, κ.ά. που μαζί με το μπλε-πράσινο της Θάλασσας μας καλούν κοντά τους για αποτοξίνωση από την καθημερινότητα και πλήρωση της δεξαμενής ενέργειάς μας!

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 09:00 στο My Market από όπου θα μας πάρει το πούλμαν για να μας αφήσει στο  Άγαλμα του Μυριβήλη στη Συκαμιά (διασταύρωση προς Σκάλα Συκαμιάς) όπου βρίσκεται η αφετηρία της πεζοπορίας μας. Η απόσταση που θα διανύσουμε θα είναι περίπου 8 χλμ, δε θα είναι κυκλική και θα είναι διάρκειας περίπου 3,5 - 4 ωρών σε απίθανα μονοπάτια με θέα τα απέναντι παράλια της Μικράς Ασίας, τα Μοσχονήσια και το Αϊβαλί . Θα περάσουμε το χείμαρρο της Κάγιας, θα περπατήσουμε προς το ακρωτήρι Κόρακας με τελικό προορισμό τα Τσόνια. Ο βαθμός δυσκολίας είναι εύκολος προς μέτριος. Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας.

Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που θα αναγγελθούν άμεσα και θα ισχύσουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST ή PCR. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής όπου και θα γίνει και 2ος έλεγχος πιστοποιητικών (από τον ταβερνιάρη αυτή τη φορά).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για πιστοποιητικό που κατέχετε, το πούλμαν αλλά και για το φαγητό το αργότερο έως την Παρασκευή 21:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη εγκαίρως για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο πούλμαν είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του covid και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Καλή μας αντάμωση!