9 κρούσματα κορονοιου σήμερα στα σχολεία της Λέσβου


Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας, τα παιδιά που είναι θετικά στον κοροναϊό θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε καραντίνα, ενώ οι στενές επαφές τους θα πρέπει να υποβληθούν σε Rapid test.

 

Σήμερα Παρασκευή 05 Νοεμβρίου δηλώθηκαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου 6 κρούσματα σε μαθητές

Συγκεκριμένα σε μαθητές έχουμε ένα κρούσμα στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης, δύο στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου, ένα στο Γυμνάσιο Γέρας, ένα στο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και ένα στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης.

 

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Λέσβου δηλώθηκαν 3 κρούσματα σε μαθητές

Συγκεκριμένα σε μαθητές έχουμε ένα κρούσμα στο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου Γερας, και δυο στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου Γερας

Όλα τα παραπάνω κρούσματα αφορούν σε μαθητές ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί είναι οι νοσούντες και από το οικογενειακό περιβάλλον των συγκεκριμένων μαθητών.

Τα σχολεία δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει βάσει των νέων μέτρων και πρωτοκόλλων να έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος.

Για την ώρα τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει μία σταθερή αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, η οποία όμως κινείται λίγο πολύ μέσα σε αναμενόμενα πλαίσια. Ωστόσο αυτό δεν διασφαλίζει ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων στα σχολικά συγκροτήματα