Βίντεο: Αναβαθμίζεται ποινικά η υπόθεση του 34χρονου τρομοκράτη του ISIS που ήρθε στην Λέσβο…και βρέθηκε στην Αθήνα

ΠΗΓΗ MEGA TV

Αναβαθμίζεται ποινικά η έρευνα για την υπόθεση του 34χρονου Ιρακινού, ο οποίος συνελήφθη πριν από έναν μήνα στη χώρα μας για συμμετοχή στον ISIS και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει αναφερθεί και σε ονόματα άλλων προσώπων, που πιθανόν να έχουν σχέση με την ίδια οργάνωση, ενώ άγνωστο παραμένει αν όσοι κατονομάζονται βρίσκονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η δικογραφία μετά από σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου της Αθήνας, διαβιβάζεται από την 21η τακτική ανακρίτρια, στην εφέτη – ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Στρατσιάνη, η οποία είναι εμπειρότερη λόγω του ανώτερου βαθμού δικαστική λειτουργός και έχει χειριστεί στο πρόσφατο παρελθόν υπόθεση με ανάλογο ποινικό υπόστρωμα.

Όπως είναι γνωστό, ο 34χρονος συνελήφθη μετά από πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα ως μέλος του «Ισλαμικού κράτους» και η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε πως η σύλληψη έγινε «κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)».

 

Δύο φορές

Ο 34χρονος, είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του από τη Λέσβο και στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα, όπου ζούσε κι εργαζόταν.

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια είχε υποβάλει δυο φορές αίτημα για άσυλο και καθώς αυτά είχαν απορριφθεί, ο 34χρονος είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμα κι έτσι παρέμενε στη χώρα μας.