Θεαματική αύξηση των εμβολιασμών στην Λέσβο από 20 σε 700 την ημέρα

 

Το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο τις τελευταίες εβδομάδες στη Λέσβο, καθώς και τα νέα μέτρα έφεραν μεγάλη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, τόσο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όσο και στα κέντρα υγείας του νησιού.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργο Καμπούρη, από τη μεγάλη κάμψη που παρατηρήθηκε, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, με 20 περίπου εμβολιασμούς την ημέρα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει ανατραπεί πλήρως το σκηνικό και έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι εμβολιασμοί, έχοντας φτάσει και τους 700 την ημέρα, όπως συνέβη στις αρχές τις εβδομάδας, με ικανοποιητική προσέλευση για αυτούς που κάνουν την 1η δόση.

Ο Χαράλαμπος Ανιτσάκης, παθολόγος, πρόεδρος επιτροπής ελέγχου νοσοκομειακών λοιμώξεων του νοσοκομείου Μυτιλήνης, μιλώντας για την αύξηση των εμβολιασμών τονίζει ότι «το εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί μέχρι τις 10 το βράδυ και υπάρχει προσέλευση αλλά και επάρκεια εμβολίων. Αυξημένη είναι η κίνηση και στα Κέντρα Υγείας. Το νησί δέχεται επιδημιολογική πίεση όπως και το νοσοκομείο αλλά προς το παρόν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά.  Υπάρχει όμως ανησυχία για το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και προς το παρόν δεν υπάρχει τάση αποκλιμάκωσης. Βέβαια το θετικό γεγονός είναι ότι αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί».

Μέχρι χθες στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονταν δεκατρείς ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων τρεις στη ΜΕΘ και δέκα στη κλινική covid.

Πηγή  https://www.ertnews.gr