Ματαιώθηκε τελικά η 17η γιορτή κάστανου στην Αγιάσο- Δεν θα γίνουν ούτε οι λιτές εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν χτες


Ματαιώνονται τελικά και οι λίγες εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει στην ύπαιθρο του καστανιώνα της Αγιάσου,  η οργανωτική επιτροπή για την 17η γιορτή κάστανου λόγω της έξαρσης του κορονοϊού .

Η οργανωτική επιτροπή είχε προγραμματίσει να ανάψουν φουφούδες και καζάνια στην ύπαιθρο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο χωριό,  όμως υπό τον κίνδυνο ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών που κάθε χρόνο επιλέγει να ανέβει στον καστανιώνα,  να περάσει και από την Παναγιά της Αγιάσου μέσα στο χωριό, έκανε τους διοργανωτές να αναθεωρήσουν και να ματαιώσουν τελικά όλες τις εκδηλώσεις καλώντας τον κόσμο να μην ανέβει ούτε στον καστανιώνα.

Τις τελευταίες ημέρες αυξημένα είναι τα κρούσματα κορονοϊού στο χωριό και κυρίως στα σχολεία.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η πρόεδρος του χωριού Αδαμαντία Ρουγγέλλη “σε επικοινωνία με την αστυνομία και τους αρμόδιους για τη διαχείριση της πανδημίας φορείς , εκτιμήθηκε ότι και αυτές οι λίγες εκδηλώσεις έξω από το χωριό θα δημιουργήσουν πρόβλημα και έτσι θα περιοριστούμε στη διανομή κάστανων σήμερα (12/11) στην πόλη της Μυτιλήνης και αύριο στα χωριά, και υποσχόμαστε ότι του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι να ξαναβρεθούμε δυνατότεροι και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη γιορτή κάστανου“.

Σήμερα και αύριο λοιπόν, κινητά συνεργεία της Κοινότητας Αγιάσου θα διανείμουν δωρεάν κάστανα σε σακουλάκια σε ατομικές συσκευασίες. Πάνω σε κάθε συσκευασία θα υπάρχει αυτοκόλλητο με εφαρμογή qrcode, την οποία όταν κάποιος σκανάρει με το κινητό θα κάνει διαδικτυακή περιήγηση στον καστανιώνα, μια προσφορά του visit agiasos. Έτσι, όποιος επιλέξει να μην επισκεφθεί φέτος την Αγιάσο, μπορεί να ξεναγηθεί νοερά στις φυσικές της ομορφιές.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα του πεζοπορικού συλλόγου ΟΡΕΙΑΣ που με ολιγομελή ομάδα θα περπατήσει τον καστανιώνα.

 

Πηγή https://www.ertnews.gr