13 τα σημερινά κρούσματα κορονοιου στα σχολεία της Λέσβου- Μεγάλη η διασπορά στο Δημοτικό Σχολείο Παπαδου



Συνεχίζεται η διασπορά του κορονοιου στα σχολεία της Λέσβου.

Σήμερα Τετάρτη 03 Νοεμβρίου δηλώθηκαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου 4 κρούσματα σε μαθητές και ένα σε καθηγητή.

Συγκεκριμένα σε μαθητές έχουμε ένα κρούσμα στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, ένα κρούσμα στο Γυμνάσιο Πλωμαριου, ένα στο 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και ένα στο ΓΕΛ Καλλονής.

Το κρούσμα κορονοιου σε καθηγητή διαπιστώθηκε στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης,

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Λέσβου δηλώθηκαν σήμερα 8 κρούσματα σε μαθητές

Συγκεκριμένα ένα κρούσμα σε μαθητή του Δημοτικό Σχολείο Ιππείου, ένα στο δημοτικό σχολείο του Κάτω Τρίτος που πλέον η κατάσταση είναι δραματική, ενώ ΣΟΚ προκαλούν τα σημερινά 6 κρούσματα κορονοιου σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παπαδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως χτες είχαμε 18 κρούσματα σε μαθητές στα σχολεία της Λέσβου. 3 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 15 στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, τα παιδιά που είναι θετικά στον κορονοϊό θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε καραντίνα ενώ οι στενές επαφές τους θα πρέπει να υποβληθούν σε Rapid test.

Να σημειωθεί ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη νέα σχολική χρονιά έχουν αλλάξει. Πλέον για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να έχει νοσήσει το 50%+1 των μαθητών. Το συγκεκριμένο όριο έχει επιλεγεί, καθώς τα δεδομένα φέτος είναι τελείως διαφορετικά, αφού οι γονείς των παιδιών ή ακόμα και οι παππούδες τους, αν μένουν στο ίδιο σπίτι, είναι εμβολιασμένοι ή έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.