Έγραψε ιστορία στο XTERRA Greece ο Μυτιληνιός Παναγιώτης Μπιτάδος (pics & vids)



Ο Παναγιώτης Μπιτάδος το πίστεψε και το πέτυχε. Σήμερα το πρωί ο νεαρός του τριάθλου έδωσε τη δική του παράσταση στην πλαζ Βουλιαγμένη και με στιλ πολύπειρου τριαθλητή κυριάρχησε στην elite κατηγορία στο 8o XTERRA Greece που από το πρωί εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή.

Ο Μπιτάδος σε ηλικία μόλις 18 ετών έγινε ο πρώτος Έλληνας που νικά στην elite κατηγορία σε XTERRA κι αυτό από μόνο του δίνει ιδιαίτερη αξία στην επιτυχία του. Ο νεαρός από τη Μυτιλήνη έφθασε στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του μέχρι σήμερα και το τρίαθλο, μια επιτυχία που μπορεί να δώσει μια άλλη ώθηση σε ένα εντυπωσιακό σπορ, όπως το τρίαθλο. Και οι δικοί του άνθρωποι και ο τεχνικός του Βασίλης Κρομμύδας, να καμαρώνουν στο τέλος για τον αθλητή από τη Μυτιλήνη.


Νίκησε και την πτώση στην ποδηλασία

Λίγο μετά τις 09:00 δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα της πλήρους απόστασης (full distance), με 16 αθλητές-τριες να ανήκουν στην elite κατηγορία, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει 1.500μ κολύμβησης, 30χλμ. ορεινής ποδηλασίας και τρέξιμο 10χλμ. στα ορεινά μονοπάτια της Βουλιαγμένης. Όπως είχε προαναγγελθεί ο Παναγιώτης Μπιτάδος θα είχε για κύριο αντίπαλο τον Γερμανό, Γιάνς Ροτ.

Κι έφυγε «σφαίρα» για το 10άρι στο βουνό της Βουλιαγμένης

Όπως και συνέβη με τον Έλληνα πρωταθλητή να κυριαρχεί στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, στο τρέξιμο και να τερματίζει σε συνολικό χρόνο 2ώρ.15:28 και τον Ροτ να ακολουθεί σε 2ώρ.18.09. Την τριάδα έκλεισε ο Ιταλός, Φεντερίκο Σπινάτσε σε 2ώρ.25:10. Να σημειωθεί πως ο Μπιτάδος είχε πτώση με το ποδήλατο, έχοντας εκδορές στο αριστερά πλευρά, αλλά αυτά συμβαίνουν στην ποδηλασία. «Εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα καν πώς έγινε» έλεγε στο τέλος χαμογελώντας.

Πηγή https://irunmag.gr/2021/10/16/panagiotis-bitados-egapse-istoria-sto-xterra-greece/