Δ. Αλεξανδρή: «Οι καταγγελίες γυναικών που δεχόταν μπούλινγκ και ψυχολογική πίεση σε υπηρεσία του Δ. Μυτιλήνης ερευνώνται»


Παρέμβαση της Δ. Αλεξανδρή για τις καταγγελίες γυναικών που δεχόταν μπούλινγκ και ψυχολογική πίεση σε υπηρεσία του Δ. Μυτιλήνης                        

Για μπούλινγκ και ψυχολογική πίεση εδώ και μήνες αλλά και για σεξιστική συμπεριφορά καταγγέλλουν προϊστάμενό τους στον χώρο εργασίας τους, δύο εργαζόμενες τουδήμου Μυτιλήνης, οι οποίες κατέθεσαν αναφορά για το θέμα στον γραμματέα του δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενες υπάγονται στην υπηρεσία καθαριότητας.

Μετα το σάλο που προκάλεσαν αυτές οι καταγγελίες η αντιδήμαρχος καθαριότητας Δήμητρα Αλεξανδρή μέσω του προσωπικού της προφίλ στο Facebook εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση τονίζοντας πως οι καταγγελίες θα ερευνηθούν σε βάθος και θα αποδοθούν οι ευθηνές όπου χρειαστεί..

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κας Αλεξανδρή:

«Σήμερα (σσ χθες) είδε το φως της δημοσιότητας μια επώνυμη και on camera, αναφορά-καταγγελία δύο εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης. Δεν θα αναφερθώ στην υπηρεσιακή-πειθαρχική διαδικασία διερεύνησης των καταγγελιών, που με εντολή Δημάρχου έχει ξεκινήσει και στην περίπτωση επιβεβαίωσης τους, στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Θα αναφερθώ στις προσωπικές επαφές που έκανα με τις δύο εργαζόμενες και στις δικές μου ενέργειες ως πολιτικής προϊσταμένου. «Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό τόσο εκείνες, όσο και τον καταγγελλόμενο. Πιστή στην αρχή: "Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφί μύθον ακούσεις".

Έχω εμπιστοσύνη τόσο στον κ. Γενικό Γραμματέα του Δήμου, όσο και στην Διευθύντρια της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ότι θα πράξουν το καθήκον τους και ότι προβλέπει ο νόμος.

Ως Αντιδήμαρχος, κυρίως ως γυναίκα και μητέρα κοριτσιού διαβεβαιώνω ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες θα διερευνηθούν σε βάθος και όλα θα βγουν στο φως. Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήμασταν και είμαστε υπέρ της νομιμότητας και διαφάνειας ειδικότερα σε ζητήματα που θίγεται το άτομο και η προσωπικότητα του.»