ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Κόντρες φτιαγμένα αυτοκίνητα και η ζωή σε μια κλωστή...και στην Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ, PICS)


Κόντρες, επιδείξεις, φτιαγμένα αυτοκίνητα, ηχεία να παίζουν μουσική ανάλογη και σκηνικό που παραπέμπει σε Λιμανάκια Βουλιαγμένης για όσους γνωρίζουν.

Μια μόδα που κρατά δεκαετίες πίσω και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ τα τελευταία χρόνια με την σημερινή νεολαία να «σπρώχνεται» περισσότερο από ποτέ σε τέτοιου είδους καταστάσεις από τα λεγόμενα «πρότυπα» της εποχής.

Και αν όλα αυτά φαντάζουν μακρινά για εμάς εδώ στην Λέσβο, μάλλον θα σας εκπλήξουμε. Γιατί κόντρες και επιδείξεις με «φτιαγμένα» αυτοκίνητα γίνονται και στο νησί μας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Το κάλεσμα και η συνεννόηση γίνεται μέσα από τα Social Media τα οποία έχουν αυτή την… δύναμη πλέον. Έτσι κάθε Κυριακή σχεδόν, δεκάδες νεαροί συγκεντρώνονται σε δρόμους με μεγάλη ευθεία, είτε στην διασταύρωση της Πηγής, της Ευρειακής, είτε προς Αγιάσο είτε προς Πολιχνίτο, μαρσάρουν, κάνουν επίδειξη του πόσο «φτιαγμένα» είναι τα αμάξια τους, κάνουν κόντρες για να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι οδηγοί και πιο γρήγοροι και παίζουν μεταξύ ζωής και θανάτου.

Υπό τους ήχους τραγουδιών του Mad Clip και άλλων ιδίας μουσικής απόχρωσης, ρισκάρουν την ίδια τους την ζωή, θέτοντας σε κίνδυνο και τις ζωές άλλων, είτε όσων βρίσκονται εκεί ως θεατές, είτε οδηγών που απλά θα τύχει να περνάνε από το σημείο έχοντας άγνοια του τη συμβαίνει.

Σε όλα αυτά που γίνονται δημόσια και με πολύ.. θόρυβο μάλιστα, η ελληνική αστυνομία απουσιάζει και απουσιάζει προκλητικά. Και αυτό γιατί δεν γίνεται να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις εδώ και μήνες κάθε εβδομάδα και να μην έχει πάρει χαμπάρι κανείς από την αστυνομία ούτε να έχει ακούσει.

Πιθανόν το όλο θέμα θα ανακινηθεί όταν υπάρξει κάποιο σοβαρό τροχαίο και κάποιος έμμεσα ή άμεσα εμπλεκόμενος χάσει την ζωή του.

Τότε όμως θα είναι αργά για οτιδήποτε…